Mevlana ödevi için Konyadalar

Mevlana ödevi için Konyadalar

Hazreti Mevlana'yı daha iyi tanımak ve anlamak için İstanbul'dan Konya'ya gelen ilköğretim öğrencileri, rehber eşliğinde tarih ödevlerini yapıyor.

Yaklaşık 30 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Konya'daki tarihi mekânları dolaşarak bilgi topluyor.

Mevlana'yı çocuklara hep kitaplarda anlattıklarını söyleyen Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seda Şen, gözle görüldüğünde bilgilerin kalıcılık kazandığını aktardı. Mevlana'nın Dünya için çok önemli bir şahsiyet olduğuna dikkat çeken Seda Şen, çocuklara Mevlana'yı en doğru ve kalıcı şekilde öğretmek gerektiğini belirtti.
Çocuklara bu dönem 'Mevlana'yı tanımak ve anlamak' diye bir ödev verdiğini belirten Şen, "Ödevlerini kitaplarda okuyarak yapmaktansa Konya'ya gelerek bilgileri bizzat yerinde almanın daha öğrencilere faydalı olacağını düşündük. Bir rehber eşliğinde Mevlana Müzesi'ne gelerek çocuklara bu büyük düşünürü anlatmaya başladık. Çocuklar ellerine aldıkları not defterleriyle anlatılanları, gördüklerini yazmaya başladı. Okula gidince bu yazılanları toparlayarak ödev olarak teslim edecekler." dedi.
Ayrıca Konya'da birçok tarihi mekânı da gezdiklerini söyleyen Seda Şen, Selçuklu mimarisini de yakından gördüklerini belirtti. Amaçlarının öğrencilerin hem kültürel dağarcığını geliştirmek hem de kalıcı bilgiler elde etmek olduğunu aktaran Şen, "Çocuklar bir yandan bilgilenirken diğer yandan eğleniyorlar. Değişik şehirler görmüş oluyorlar. Her dönem farklı bir şehre götürüyoruz. Bu dönem de Konya'yı seçtik. Öğrenciler Konya'yı, Selçuk Devleti'nin tarihini daha yakından tanımış oldular. Öğrenciler gezerek daha iyi öğreniyorlar." diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.