Metro projesi 4 yıl  içinde bitirilecek!

Metro projesi 4 yıl içinde bitirilecek!

Geçtiğimiz Cuma günü imzalanan törenle metro projesinin somut adımlarının atılmaya başlandığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Temel atma törenini yapacağız. Metro projesini de 4 yıl içinde bitireceğiz” dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından, parti il başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenlenerek, Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulunuldu. Basın toplantısına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekilleri; Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Halil Etyemez, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Selman Özboyacı, Gülay Samancı ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve yardımcıları da katıldı. Basın toplantısının en önemli konu maddesi geçtiğimiz Cuma günü imza töreni düzenlenen “Metro projesi” oldu.

YOLCULUK SÜRESİ 35 DAKİKA OLACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti'nin Türkiye ve Konya'ya çok önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getirdi. Bu kapsamda metro projesinin özellikle Konya için çok önemli olduğuna vurgu yapan Altay, metronun Konya için en büyük kamu projesi olduğuna da dikkat çekti. Altay, “Temel atma törenine inşallah en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Projenin ilk etabını ise 4 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz kampüsü tarafından, içinde eski sanayi durağının olacağı ve son olarak da Meram Belediyesi durağı ile tamamlanacağı metro ilk etap projesinin 21.1 kilometre uzunluğunda bir alanı kapsayacağını belirtmek isterim. Metro projesinde toplamda 21 durak olacak. 35 dakikada sefer tamamlanacak. 2. aşama da tamamlanınca bu yatırım Konya için çok değerli olacak. Konya, raylı sistem konusunda örnek. Metro projesinin ilk etabı için 1 milyar 190 milyon Euro harcanacak. Şantiye kurulum aşamasına başlanacak. Tamamı yer altında olacak. Metro yerin 30 metre altında planlanacak. 2015 yılında araçların alımı Büyükşehir Belediyesi'nde görülüyordu. Bu işi tamamı ile Ulaştırma Bakanlığı üstlendi. Finans konusunda sıkıntı yok. Bu da Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Konya'ya bir müjdesi oldu” şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM GÜCÜ MİLLETİN ELİNDE

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise AK Parti'nin ilklerin ve enlerin partisi olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin parlamenter sistemden, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğini hatırlatan Sorgun, bu geçişin ise sessiz ve sakin bir şekilde olmasından duyduğu memnuniyeti de aktardı. Bundan önceki siyasi dönemlerde 11 ayda bir iktidarın bir takım güçler ve eller tarafından değiştirildiğini kaydeden Sorgun, AK Parti iktidarı ile birlikte değişim gücünün milletin eline geçtiğini söyledi. Sorgun, ayrıca AK Parti'nin bu millete güven aşıladığını da belirtti.

KONYA AK PARTİ'NİN EN GÜÇLÜ DESTEKÇİSİ

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da şunları kaydetti: “Türkiye genelinde yine en fazla oyu alarak, seçilmiş bir parti olduk. AK Parti'ye özellikle Konya'da destek her geçen yıl arttı. AK Parti, 17-18 yıl içinde zorlu bir yolculuğu geride bıraktı. Demokrasi dışı aktörler, yönetime hep müdahil olmak istedi. Ama gerek yönetim anlayışımız gerekse vatandaşımız bunlara fırsat vermedi. AK Parti, yine bugün Konya'da en küçük işten en büyük ve hayal olan projelerin hepsini bir bir yerine getirdi. Konya, Mavi Tünel projesine kavuşturuldu. Hastaneler, bölünmüş yollar yaygınlaştırıldı. Hızlı Treni ilk kullanan illerden biri olduk. Tüm ilçeler, yatırıma doyuruldu. Yaptığımız yatırımları, saymakla bitiremeyiz.” AK Parti'nin Konya kurmayları açıklamaların ardından gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

EMRE ÖZGÜL

img_7267.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum