Metrekare yükseldi  kira fiyatı düştü!

Metrekare yükseldi kira fiyatı düştü!

Altın Çarşı'da geçtiğimiz günlerde 240 metrekarelik bir dükkan için aylık 180 bin TL kira istenmişti.

Altın Çarşı'da geçtiğimiz günlerde 240 metrekarelik bir dükkan için aylık 180 bin TL kira istenmişti. 1 haftanın sonunda Altın Çarşı'da 321 metrekarelik bir dükkana bu kez de 115 bin TL istendi. Metrekarenin yüksek olmasına rağmen fiyatın 1 haftada düşmesi dikkatlerden kaçmadı

Konya’da kiralık konutların yanı sıra dükkan fiyatları da zirveyi gördü. Altın Çarşı'da 240 metrekarelik bir dükkanın kirasının aylık 180 bin lira olması, fiyatların ne denli yükseldiğini gözler önüne sermişti. Bu haberin ardından okuyuculardan da gelen tepkiler üzerine Altın Çarşı'da kiralık dükkan fiyatları, metrekarenin artmasına rağmen düştü. Bu kez de 321 metrekarelik bir dükkan 115 bin TL'den kiraya çıktı. Metrakarenin yükselmesine rağmen kira fiyatının düşmesi, dikkatlerden kaçmadı. Esnaf ve vatandaş, “Metrekaresi yüksek dükkanın kira bedeli daha ucuz. Cephesi farklı olsa da iki dükkan arasında 65 bin TL fark olur mu? Dükkan kiraları belirlenirken bir keyfiyet içinde mi belirleniyor” sorusunu sordu.

son-ilan.png

KİRALIK DÜKKAN FİYATI 180 BİN TL'YE KADAR ÇIKTI

Hayat pahalılığı artıyor. Alım gücü düşen vatandaş, esnaf, pahalılık karşısında direnmeye çalışıyor. Konya'da kiralık konut fiyatlarının yüksekliğine bir de dükkanlar eklendi. İnternet sitelerinde yer alan ilanlarda fiyatların yüksekliği göze çarptı. Konumuna, büyüklüğüne göre Konya'da kiralık konut fiyatları 180 bin liraya kadar çıkıyor.

ESNAFIN EN BÜYÜK GİDERİ DÜKKAN KİRASI OLDU!

Geçtiğimiz hafta internet sitesi ilanlarında en dikkat çeken ilan ise Altın Çarşı'daki bir dükkan olmuştu. İlanda 240 metrekarelik dükkan-mağaza için aylık 180 bin TL kira ücreti belirlendi. Bölüm-oda sayısı 2 olan dükkanın kira bedeli dudak uçuklattı. Aynı bölgede en küçük dükkanın kirasının bile 25 bin TL olduğu öğrenildi. Yine Altın Çarşı'da bir başka dükkan da aylık 100 bin liradan kiralık ilanına çıktı. Bu dükkanın bölüm-oda sayısı 3 olarak belirtildi. Konya'da birçok dükkanın kira bedeli yine 25 ile 40 bin lira arasında değişiyor. İlanlarda daha ucuz kiralık dükkanlar yer alsa da belli bir metrekarenin üzerindeki dükkanlar hep pahalıya kiraya veriliyor. Yine sanayi bölgeleri kira bedellerinin en fazla yükseldiği yerler arasında bulunuyor. İlanlarda Konya'da küçük bir dükkanın bile aylık kirasının 6-7 bin liradan başladığı görülüyor. Esnaflar, kazandıkları paranın önemli bir kısmının kiraya gittiğini, fiyatların kısa süre içinde afaki oranda arttığını söylüyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.