Metin Memiş: Birliğimizi bozamazlar

Metin Memiş: Birliğimizi bozamazlar

Sağlık-Sen Konya Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Yapılan saldırılar ile kardeşliğimizi bozmaya çalıştılar. Kürt'ü Türk'e karşı düşman edip ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalıştılar” dedi

Sağlık-Sen Konya Şubesi Divan Kurulu Toplantısı Bera Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Dün Malatya'da idik. Bugün Konya'dayız. Memur-Sen olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Sağlık-Sen olarak ise Türkiye'nin en büyük sağlık üzerine kurulmuş sendikasıyız. Bizim herkese karşı bir sorumluluğumuz var. Biz hizmet sendikası olarak kurulduk hizmet sendikası olarak devam ediyoruz. 7 Haziran seçimleri ile bir belirsizlik oluştu. Ülkemiz kara günleri geride bıraktı. O günlerde yapılan saldırılar ile kardeşliğimizi bozmaya çalıştılar. Kürdü- Türk'e karşı düşman edip ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalıştılar. Son 3 yıldır çözüm süreci ile birlikte silahlar sustu. Analar ağlamadı. Milletimiz ağlamadı. Şehit haberleri geldi. Ama ne olduysa 7 Haziran seçimlerinin ardından istikrar bozuldu ve ardı ardına kötü haberler geldi. Karanlık eller düğmeye bastı ve karanlık günler geçirdik. Ama 1 Kasım seçimleri ile bu kötü günleri geride bıraktık. İstikrarın gelmesi ile karanlık ellerin kötü ve hain planları son buldu. Biz etnik kökeni fazla olan bir ülkeyiz. Bunu kullanıp kolayca bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. Ama olmadı ve olamayacak. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

TOPLUMDAKİ ÖN YARGILAR KIRILDI

Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise Sağlık-Sen'in git gide büyüyen bir aile olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "2003 yılında bir hastanede yönetici idim. Sağlık-Sen Konya Şubesi'nin o zaman ki hedefi 500 idi. O dönemde sendikacılara karşı bir ön yargı vardı. Ama bu ön yargıyı Sağlık-Sen kırdı. Yıllar geçti Sağlık-Sen'in  şimdi ki hedefi 10 bin oldu. Sağlık-Sen gittikçe büyüyen bir aile oldu. Seçim çalışmalarında bir arkadaşım bana sordu Ak Parti'nin aday listesinde neden bu kadar çok sağlık çalışını var dedi. Bende devletimizin ve milletimizin derdi çok, onlara merhem olacağız dedim. İnşallah sizlerin sorununu meclise taşıyacağız. Orada eski bir sağlık çalışanı olarak sizleri temsil etmekte gurur duyacağım."

YENİDEN İSTİKRAR GELDİ

Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da, "24 yıl bu meslekte çalıştım. Bende bu ailedenim. Burada olmaktan oldukça gururluyum. Ülkemiz içinde bulunduğu süreci çok kolay atlatmadı. Adeta ülke olarak ölümden döndük. Sizlerden aldığımız güç ile çok zorlu süreci geride bıraktık. Bende bir sağlık çalışanı idim. Bir hastanenin bütün servislerinde çalıştım. Bütün servislerde çalışan sağlıkçıların dertlerini ve sıkıntılarını biliyorum. Sizlerden aldığım destek ile gece-gündüz demeden sizleri mecliste temsil edeceğim. Sizin sorunlarınızı meclise taşıyıp orda tartışıp çözeceğiz" şeklinde konuştu. Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal da yaptığı konuşmada, "Sağlık-Sen olarak herkesin sevincine ve kederine ortak olmaya çalıştık. Üyelerimizin bütün sorunlarına çare bulmaya çalıştık. Sizlerin desteği ile sağlık çalışanların sorununu en aza indirdik. Bunlarla birlikte üye sayımızda bir artış oldu. Şu an Konya şubesinin 5 bin üyesi var hedefimiz ise 10 bin üye. Konya Sağlık- Sen üniversite şubesini açtık. Ülkemiz çok zorlu süreci geride bıraktı. Son 5 ayda yaşanılanlar ortada. 7 Haziran seçimleriyle gelen terör olayların istikrarın yeniden gelmesiyle son buldu. Bir kez daha halkımız istikrarın önemini anladı. 1 Kasım seçimlerinde gelen istikrar ülkemiz dışında birçok ülkede tekbir sesleriyle kutlandı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın desteği ile Sağlık-Sen daha da büyüyecek. Aynı ruh,aynı güven ve aynı özveri ile çalışmalarımızı sürdüreceğimize söz veriyorum" ifadelerine yer verdi.

AHMET SÜTCÜ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.