Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Türkiye, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Yurdun büyük bölümünde soğuk ve yağışlı hava görülüyor. Meteoroloji, birçok kente buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Meteoroloji, soğuk ve yağışlı hava nedeniyle birçok kente buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Buna göre Marmara, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Bingöl çevreleri, İzmir'in kuzey ve batı kesimleri ve Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçecek.

Yağışlar Güneydoğu Anadolu ile Kuzey Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak'ın yükseklerinde, gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yükseklerinde yoğun kar etkisini gösterecek.

 Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar güney ve güneybatı, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Kuzeyli yönlerden orta kuvvette; İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'de bu sabah saatlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların, bu sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak'ın yüksek kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın bu sabah saatlerinde kuzeyli yönlerden Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli ve fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DON VE ÇIĞ UYARISI:

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yurdumuzun kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Marmara bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçecek. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Ege Bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, Kütahya çevreleri kar yağışlı, İzmir'in kuzey ve batı kesimlerinin yağmurlu geçecek. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Akdeniz Bölgesi parçalı bulutlu geçecek.. Rüzgar sabah saatlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esecek. İç kesimlerde ise buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin gece saatlerinden itibaren Ankara ve Çankırı çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu sabah saatlerinde güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun yükseklerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi parçalı ve çok bulutlu, Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Doğu Anadolu Bölgesinde hava çok bulutlu, doğusu ile Bingöl çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yükseklerinde yerel olarak yoğun kar yağışı ve zaman zaman gök gürültülü kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu doğusu ile Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin aralıklı yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.