Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: Spor Ortak Paydamız

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: Spor Ortak Paydamız

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sporun insanları ortak paydada birleştiren en önemli etkinlik olduğunu belirtti.Kocamaz, Kongre Merkezi'nde Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun düzenlediği Amatör Sporda Yılın...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sporun insanları ortak paydada birleştiren en önemli etkinlik olduğunu belirtti.

Kocamaz, Kongre Merkezi'nde Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun düzenlediği Amatör Sporda Yılın En’leri’ ödül töreninde yaptığı konuşmada sporun insanların ortak bir paydada buluşturan en önemli etkinlik olduğunu söyledi.

Sporun, siyasette, sanatta ve diğer alanlarda farklı tercihleri olan insanları bir araya getiren ve aynı takım etrafında toplayan bir unsur olduğunu da belirten Başkan Kocamaz, "Spor bütün dünyayı peşinden koşturan en önemli obje ve en önemli etkinliktir. Ben, sporun dışında insanları bir araya getiren başka bir unsur bugüne kadar görmedim. Bu yüzden yerel yönetimlerin, özellikle amatör sporlara büyük destek vermesi gerekir. Çünkü gençlerin birlik ve beraberlik duygusu içerisinde, ahlaklı bir kişilikte yetişmesi, onları kötü alışkanlıklardan koruma, sokaklardan spor sahalarına taşınması yolunda yerel yönetimlere büyük görev düşmektedir." diye konuştu.

20 yıllık Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde, Tarsus İdman Yurdu’na destek verdiği ve insanları bu takıma bağış yapmaya teşvik ettiği için defalarca soruşturma geçirdiğini hatırlatan Başkan Kocamaz, "Yaptığım iş hayırlı bir iş olduğu için bu soruşturmalar beni hiçbir zaman yıldırmadı ve insanlara spora destek verme çağrımı hep yineledim. Bu çağrımı yine yapıyor ve bu şehirden ekmek yiyen tüm insanlarımızı, spora destek vermeye davet ediyorum. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaparsak, gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen kişilerin ve grupların, bu emellerinin önüne set çekmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

TESİS SÖZÜ VERDİ

Sporda başarının tesisleşmeden geçtiğini de sözlerine ekleyen Kocamaz, "Gençlerimizin yeni spor sahalarına kavuşmaları yönünde, ilçe belediye başkanlarımızın bizlere arsa tahsis etmeleri halinde, tam donanımlı spor tesislerini de Büyükşehir Belediyesi olarak yapma sözünü veriyorum." dedi.

Başkan Kocamaz konuşmasının ardından, dallarında başarılı olan sporculara ödüllerini verirken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Mersin Şube Başkanı Mithat Ertaş, amatör spora katkılarından dolayı Başkan Kocamaz’a plaket takdim etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.