Mersin 35 Noktada 5 Dilde Tanıtılacak

Mersin 35 Noktada 5 Dilde Tanıtılacak

Mersin'de 35 noktaya yerleştirilecek bilgi terminalleri ile şehri ziyaret edenler Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca olarak bilgilere tek noktadan ulaşabilecek. Proje ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, kent halkı da kolay...

Mersin'de 35 noktaya yerleştirilecek bilgi terminalleri ile şehri ziyaret edenler Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca olarak bilgilere tek noktadan ulaşabilecek. Proje ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, kent halkı da kolay ve bedelsiz olarak bilgiye erişebilecek.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak, 2014 yılında Çukurova Kalkınma Ajansı’nın, Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında yarışan, turizm altyapısının güçlendirilmesi konulu 'Tıkla Turla Mersin'i projesinin tanıtımı Kongre Merkezi’nde yapıldı.

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katıldığı toplantıda proje ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Sunumda Mersin’in tanınabilirlik potansiyelini artırmaya yönelik bilişim destekli hizmetler oluşturularak, turizm altyapısının güçlendirilmesi hedeflendiği ifade edilirken şu bilgiler verildi: Proje kapsamda toplam 13 ilçede, 35 adet bilgi terminali yerleştirilecek. Bilgi terminallerinin konumlandırılması için yapılan alan çalışmasında; kullanıcıların kolay erişebileceği, işlek ve güvenliğin olduğu noktalar tercih edildi. 35 noktada hizmet verecek olan bilgi terminalleri aracılığı ile kullanıcılar beş dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca) farklı bilgilere tek noktadan ulaşabilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli sıklıkta güncellemesi yapılacak veriler sayesinde yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, kent halkı da kolay ve bedelsiz olarak bilgiye erişebilecek. Bilgi terminallerine ulaşan kullanıcılar 24 saat; şehirdeki turizm hizmetleri ile konaklama tesisleri, restoranlar, ören yerleri ve müzeler gibi yerlerin adres, bilgi ve alternatif ulaşım yollarına erişebilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile proje ortakları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi tarafından Mersin ile ilgili tüm bilgilerle kentin sanal haritası çıkartılacak ve bilgi terminalleri ile kullanıcılar ildeki tüm hastaneler, eczaneler, belediyeler ve banka şubelerine erişim sağlayabilecek. Kullanıcılar gitmek istedikleri noktaların koordinatlarını çıktı olarak alabilecekler.

    Bununla birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi web, twitter, facebook sayfalarına doğrudan erişim sağlayabilecek, dilek ve temennilerini iletebilecektir. Ayrıca en fazla 2 sorudan oluşacak bir mini anketle Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen faaliyetlerin farkındalığı ve memnuniyet derecesi ölçülebilecek. Bilgi terminalleri aracılığı ile balık hal fiyatları, sebze hal fiyatları gibi güncel bilgilere de erişim sağlanabilecektir. Bilgi terminalleri bulundukları noktalarda kablosuz internet yayını(wi-fi) ve internet üzerinden kameralar aracılığı ile bilgi terminallerinin etrafı da izlenebilecektir. Bilgi terminallerinin kullanımı ve turizme katkısı konulu toplam 12 adet 'Farkındalık ve Bilgilendirme Seminerleri' düzenlenecek. Bu seminerler, bilgi terminallerinin kurulacağı tüm merkezlerde verilecek. Ayrıca, tüm bilgi terminallerine kullanım ile ilgili yazılı materyaller de yerleştirilecek.

    Projenin toplam bütçesi 661 bin 241 lira olup; bu miktarın 495 bin 930 lirası Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından hibe edilirken, 165 bin 310 lirası Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmakta. Kurulacak sistem sayesinde, bilişim destekli hizmet altyapısı oluşturularak, yerli yabancı tüm kullanıcıların bilgiye kolay ve güncel erişimi sağlanacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.