Merkezi Derslik Binası 2015 yılında bitirilecek

Merkezi Derslik Binası 2015 yılında bitirilecek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kampüsü içerisinde yapımına 2013"ün Kasım ayında başlanan Merkezi Derslik Binası inşaatı henüz tamamlanmadı.

 

İnşaatın 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Kaba inşaatın tamamlandığı derslikte Diş Hekimliği, Sağlık Bilimler Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğrencileri eğitim görecek. Her geçen yıl açılan ek kontenjanlardan dolayı öğrenciler mevcut sınıflarda ders işlemekte zorlanıyor. Özellikle sınav zamanı sınıflarda yığılmalar meydana gelirken, yeni derslik ile birlikte öğrencilerin rahat bir nefes alması bekleniyor.

10 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve modern mimariyle inşa edilen Selçuk Üniversitesi Merkezi Derslik Binası bünyesinde 40 derslik, 15 öğretim üyesi odası, 250 kişi kapasiteli 2 adet, 350 kişi kapasiteli 1 adet amfi bulunuyor. Aynı anda 3 bin öğrencinin ders görebileceği Merkezi Derslik Binası, 8 milyon 70 bin TL’ye mal olacak. Derslikin inşaatı tamamlandı. İç ve dış cephe çalışmalarının yapıldığı dersliğin birkaç ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.