Merkez Bankası Başkanı Başçı’dan Doların Düşme Senaryosu

Merkez Bankası Başkanı Başçı’dan Doların Düşme Senaryosu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, doların uzun vadede 1,8 TL'ye düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bunun gelecek sene gerçekleşebileceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, doların uzun vadede 1,8 TL'ye düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, bunun gelecek sene gerçekleşebileceğini söyledi. Denizli Ticaret Odası ile Denizli Sanayi Odası koordinatörlüğünde ve Dünya Gazetesi işbirliğiyle düzenlenen "Para Politikaları" isimli konferansın soru cevap kısmında, doların değerinin gelecekte düşmesiyle ilgili bir soruyu da cevaplandırdı. Başçı, bunun tahminden öte bir olasılık senaryo olduğunu, gelecek sene için gerçekleşebileceğini söyledi.

MB Başkanı Başçı, şunları kaydetti: “Sermaye akımları tekrar kuvvetlenirse o zaman bunu tekrar tartışıyor noktasına gelebiliriz. Dikkat edilirse orada salınımlar çok yüksek. Reel efektif döviz kurunda aşağı ve yukarı salınımlar çok yüksek. Biz buna aşırı oynaklık diyoruz. Aşırı oynaklık istemiyoruz. Mümkün olduğunca düşük seviyelerde kalmasını istiyoruz. Nasıl bugün değer kaybına karşı tedbirleri alabiliyorsak, aşırı değer kazancı noktasına gelince bunlar tekrar konuşulmaya başlanıyor. Sanayici ve işadamlarımız kendileri zorlayacaklar. O noktaya gelecek fakat bu iyi bir şey. Bugün 120 değil de 130 olsaydı reel efektif döviz, bu piyasa düzeltmesinde çok daha sert değer kaybıyla karşı karşıya kalabilirdi. O yüzden oynaklığı baştan önlemiş oluyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.