Merkel'in Partisinden Türklere Davet

Merkel'in Partisinden Türklere Davet

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU), göçmen açılımını parti politikası haline getirdi.Cihan Haber Ajansı’na konuşan CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, “Toplum değişiyor, biz de değişiyoruz. Göçmenlere...

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU), göçmen açılımını parti politikası haline getirdi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, “Toplum değişiyor, biz de değişiyoruz. Göçmenlere bu toplumda istendiklerini göstermeliyiz. Türk ve Müslüman olarak CDU’nun bir parçası olabilirler.” diyerek CDU’nun kapılarının açık olduğunu ifade etti.

İnsanlara ulaşmak için kullanılan dilin önemli bir anahtar vazifesi gördüğünü vurgulayan Tauber, “İnsanların duygularına hitap eden sözler ve kelimeler bulmalıyız, onları uzaklaştıran değil. Bunun için öncelikle dinlemeliyiz. Türk toplumu da dâhil olmak üzere bu sıralar birçok insanla konuşuyorum. Onlara ‘Sizin ilginizi ne çekiyor? Sizlerin CDU’ya katılmanız ve katkı vermeniz için neler yapmalıyız?’ sorusunu yöneltiyorum.” diye devam etti.

Partisinin aile kurumuna verdiği öneme dikkat çeken Tauber, “Ailenin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden diyen insanlar kendilerini CDU’da evlerinde hissedeceklerdir. İşadamlarıyla da ekonomi politikası üzerine konuşmak isterim. Herkesin kendine göre sorusu var ve bizim ödevimiz bu soruları cevaplamak.” ifadelerini kullandı.

Almanya’da camilerin şehirlerin merkezlerine ait olduğunu söyleyen Taubet, “Herkes camilerde neler yapıldığını görmeli. İnsanların camilerde sohbet ettikleri, toplum olarak bir araya geldiklerini ve beraberce ibadet ettikleri görünür olmalı. Bunları Hristiyan olarak ben de kilisemde yapıyorum. Hıristiyanlar, toplumda Müslümanları kabul etmeliler, Müslümanlar da Hıristiyanlara karşı açık olmalılar. Bunu Almanya’da gerçekleştirmeliyiz.” dedi.

Türklerin güçlü bir şekilde CDU’ya katılmalarını çok arzu ettiğni belirten genel sekreter, “Türkiye’nin AB üyeliği konusunda kesin bir duruşumuz var. Fakat öte yandan biz Müslümanların Almanya’ya ait olduğunu söylüyoruz. Tabii ki Müslümanlar Almanya’da camilerini inşa edebilmeliler. Öte yandan biz İslam’ın egemen olduğu ülkelerdeki Hıristiyanların inançların yaşayabilmeleri ve kilise inşa edebilmelerini de istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.