Merkel: Ukrayna-rusya Krizinin Çözülmesi Yönündeki Müzakerelerden Sonuç Çıkmadı

Merkel: Ukrayna-rusya Krizinin Çözülmesi Yönündeki Müzakerelerden Sonuç Çıkmadı

Milano’da 10’uncusu gerçekleşen Asya Avrupa Zirvesi (ASEM) toplantıları çerçevesinde; Rusya, Almanya, Ukrayna ve Fransa liderleri Ukrayna krizini masaya yatırdı. Ek Normandi formatında (Rusya, Almanya, Ukrayna, Fransa) yapılan toplantıda sonuç...

Milano’da 10’uncusu gerçekleşen Asya Avrupa Zirvesi (ASEM) toplantıları çerçevesinde; Rusya, Almanya, Ukrayna ve Fransa liderleri Ukrayna krizini masaya yatırdı. Ek Normandi formatında (Rusya, Almanya, Ukrayna, Fransa) yapılan toplantıda sonuç alınmadığı ifade edildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna krizi konusunda yapılan görüşmelerde "ilerleme" görmediğini kaydetti.

"Bazı noktalarda hala çok büyük farklılıklarımız var" diyen Merkel, en önemli konunun kendileri için Ukrayna’nın bütünlüğü olduğunu kaydetti. Merkel, "Ayrılıkçılar tarafından kontrol edilen Lugansk ve Donetsk bölgelerinde hukuki yönden Ukrayna'nın kabul edebileceği bir çözüm bulunması gerekiyor. Yaşanan krizin çözümü için Rusya’nın sergileyeceği duruş çok önemli" diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.