Merkel: Bir Nato Ülkesinden Önceliklerini İyi Belirlemesi Beklenir

Merkel: Bir Nato Ülkesinden Önceliklerini İyi Belirlemesi Beklenir

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin terör örgütü IŞİD ile mücadele ve Kobani’ye saldırı konusunda sessiz kaldığını öne sürdü.Federal Parlamento Dışişleri Komisyonu’nda konuşan Merkel, "Aslında bir NATO ülkesinden önceliklerini...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin terör örgütü IŞİD ile mücadele ve Kobani’ye saldırı konusunda sessiz kaldığını öne sürdü.

Federal Parlamento Dışişleri Komisyonu’nda konuşan Merkel, "Aslında bir NATO ülkesinden önceliklerini iyi belirlemesi ve ona göre hareket etmesi beklenir. IŞİD ile mücadele de Ankara için öncelikli bir konudur." ifadelerini kullandı.

Almanya’da meydana gelen gösteriler hakkındaki görüşlerini de paylaşan Merkel, Ankara’nın tutumunun Almanya’yı da etkilediğini ileri sürdü. Merkel, Hamburg’da Selefiler ile Kürt gruplar arasında yaşanan gerginliği 'Durum karışık' diye değerlendirdi.

Almanya’daki karışıklıklara müsaade etmeyeceklerini söyleyen Birlik Partileri (CDU/CSU) Grubu Başkanvekili Thomas Stobl ise “Orta Doğu’daki dini motifli çatışmanın şehirlerimize taşınmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu şiddete Almanya şehirlerinde yer yok. Ceza hukuku hızlı şekilde işlemelidir." ifadelerini kullandı. Polise saldırının da kabul edilemeyeceğini söyleyen Strobl, polise yapılan saldırının herkese yapılmış gibi olacağını ve gerekli yasal çalışmanın yapılması gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.