Merhum Seyit Küçükbezirci unutulmadı

Merhum Seyit Küçükbezirci unutulmadı

Konya Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği Selçuklu Salı Sohbetlerinde bu hafta Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, Konya’nın kültür hadimlerinden gazeteci yazar, folklorcu Seyit Küçükbezirci’yi anlattı. Küçükbezirci’nin beşinci vefat y

Konya Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği Selçuklu Salı Sohbetlerinde bu hafta Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, Konya’nın kültür hadimlerinden gazeteci yazar, folklorcu Seyit Küçükbezirci’yi anlattı. Küçükbezirci’nin beşinci vefat yılı sebebiyle düzenlenen program İl Halk Kütüphanesi Salonunda yapıldı.

Program, fotoğraf Sanatçısı Mehmet Emin Yılmaz’ın, Suudi Arabistan’da çalıştığı 1985 yılında Kızıldeniz dalışlarında çektiği dia fotoğraf sunumuyla başladı.

Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Konya kültürüne çok hizmet etti. Bizim bazı programlarımızda yarım olan bilgileri tamamlamasıyla kendisine hayranlığım arttı. 50. yazı yılında ve 70. Ve 75. yaş gününde kendisi için program yaptık. On defa konuşmacı olarak davet ettik. En son 60. sanat yılına özel program düzenlemiştik, o gün bize Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı anlatacaktı ama 8 Aralık 2018’deki o programı ilerlediği için yapamadık. Ömrümde dokuz bine yakın yazı yazmış, kültürlü, donanımlı bir insandı” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen yazar Fatma Şeref Polat, Küçükbezirci ile nasıl tanıştıklarını ve onun hayatına, çalışmalarına dair bildiklerini anlattı. Polat, “Seyit bey ile 2012 yılında Zindankale Kültür Merkezindeki kitap günlerinde Zeki Oğuz tanıştırdı. Daha önce birkaç yazısını okumuş ve üslubundan etkilenmiştim. Bir yo kadar sonra da, (Birine hayatımı anlatmayı ve roman olarak yazmasını istiyorum. Bu siz olun) diyerek çocukluğundan itibaren yaşadıklarını, çalışmalarını anlatmaya başladı” dedi.

BİLGİYİ EMANET OLARAK GÖRÜYORDU

Küçükbezirci ile ömrünün son beş yılında yakınlık içinde olduklarını kaydeden Polat, “Seyit bey bilgiyi emanet olarak görüyor ve hafızasını bir başkasına nakletme isteğindeydi. Özellikle Konya’ya dair bilgilerine hayranız” diye konuştu.

Polat, Türk Dil Kurumu Toplantısı nedeniyle Ankara’da bulunan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu’nun gönderdiği mektubu da okudu.

Şair yazar Tahir Sakman ve yazar Ahmet Kuş’un Küçükbezirci’ye dair anılarını paylaştığı program sonunda Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Selçukya Başkanı Av. Fatma Şeref Polat’a kitap takdim etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.