Merhaba Arapça büyük ilgi gördü

Merhaba Arapça büyük ilgi gördü

Önceki gün yayın hayatına başlayan Merhaba Arapça, sıra büyük ilgi gördü. Konya'da yaşayan Suriyeli, Iraklı ve Somalili sığınmacılar Merhaba Arapça'ya tam not verdi

Ribat Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Konya'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar için iftar yemeği verildi. Muhacir Pazarı'nda bulunan Ribat Aşevi önünde verilen iftar yemeğine Vali Muammer Erol'un yanı sıra dernek temsilcileri ve Konya'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar katıldı. Ensar-muhacir kaynaşması adı altında gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Vali Muammer Erol, “Suriyeli kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. İftar yemeğini düzenleyen Ribat Eğitim Vakfı'na teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

MERHABA ARAPÇA'YA TAM NOT

Önceki gün yayın hayatına başlaşan Merhaba Arapça büyük ilgi gördü. Konya'da yaşayan Suriyeli, Iraklı ve Somalili sığınmacılar, Merhaba Arapça'ya büyük ilgi gösterdi. Konya'da yaşayan Somalili mülteciler, Arapça bir gazete yayınlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Konya'da en büyük sıkıntımız iletişimdi. Konya ilgili bilgi sahibi olamıyorduk. Böyle bir gazetenin çıkartılması bizleri çok sevindirdi” dedi. Suriyeli sığınmacılar için iftar yemeğinde bir araya gelen Vali Muammer Erol ise Merhaba Arapça'nın çok başarılı bir proje olduğunu belirterek, gazetenin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür etti. İftar yemeği yapılan duanın ardından sona erdi.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

2-1.20140718100318.jpg
 

2-2.20140718100416.jpg

2-3.20140718100423.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.