Mercedes Çalışanlarını İşten Çıkarılma Korkusu Sardı

Mercedes Çalışanlarını İşten Çıkarılma Korkusu Sardı

Minibüs üretiminde Almanya piyasalarına hakim konumda olan Düsseldorf’taki Mercedes fabrikasında işçi çıkarılacağı haberleri çalışanları huzursuz etti. Stuttgart merkezli şirketin minibüs ve kamyonetlerini üreten fabrika Düsseldorf’ta...

Minibüs üretiminde Almanya piyasalarına hakim konumda olan Düsseldorf’taki Mercedes fabrikasında işçi çıkarılacağı haberleri çalışanları huzursuz etti.

Stuttgart merkezli şirketin minibüs ve kamyonetlerini üreten fabrika Düsseldorf’ta da 6 bin 500 çalışanı ile en büyük işverenler arasında sayılıyor. Şirket yöneticileri bu kentte kalınacağını ve buraya yatırımların devam edeceğini bildirmelerine rağmen önümüzdeki günlerde yapılacak şirket yöneticileri toplantısında Düsseldorf merkezinde üretimin neredeyse can damarı hükmündeki Sprinter modellerinin başka ülkede üretilmesi gündemin en önemli maddelerinden olduğu bilgisi sızdı.

Fabrikada günlük 600 adet Sprinter’in banttan çıkmasının yanı sıra Volkswagen'a (VW) ait olan Crafter de burada üretiliyor. 2016 sonunda Crafter üretimini durduracağını bildiren VW, çalışanları zaten huzursuz ederken şimdi de yeni model Sprinterlerin Düsseldorf’tan başka merkezlerde üretilmesi düşüncesi endişeye sebep oldu. Şirket yönetiminden yapılan resmi açıklamada “Çalışanlarla Sprinter modellerinin üretimi stratejileri görüşmeleri devam ediyor. Henüz bir karar yok.” açıklaması yapıldı.

Burada üretilen Sprinterler tüm dünyaya ihraç ediliyor. Bu sebeple firmanın daha fazla küreselleşmek adına üretimini de bu ülkelere kaydıracağı konuşuluyor. Bu sayede daha ucuza üretim yapılacağı için rekabet gücünün artacağı hesaplanıyor. Üretim için düşünülen en önemli merkezin ise ABD olacağı konuşuluyor. Önümüzdeki yıllarda Mercedes’in burada orantısız şekilde büyüme planladığı dillendiriliyor.

Düsseldorf’un haricinde Berlin yakınlarındaki Ludwigsfeld’de de fabrikası olan Daimler, şirketin önemli planlama, lojistik ve kalite kontrol gibi birimlerini Düsseldorf’ta bırakacağı kesin gibi gözüküyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.