Meram’dan yetim çocuklara iftar

Meram’dan yetim çocuklara iftar

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, "Kimsesizlerin Kimsesi Olalım" sloganıyla gerçekleştirdiği iftar programında kimsesiz, yetim ve öksüz çocukları bir araya getirdi.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, "Kimsesizlerin Kimsesi Olalım" sloganıyla gerçekleştirdiği iftar programında kimsesiz, yetim ve öksüz çocukları bir araya getirdi.
Konya Atatürk Stadyumu 2 No'lu Saha'da gerçekleştirilen iftar programına Konya Valisi Muammer Erol ve eşi, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı M.Ulvi Bezirci, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, teşkilat üyeleri, vakıf ve dernek temsilcileriyle kimsesiz, yetim ve öksüz çocuklar katıldı.

"YETİM BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ"
İslam coğrafyasında insanlığın zalimler tarafından katledilirken 100 binlerce çocuğun yetim ve öksüz bırakıldığına dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Unutulmamalıdır ki bu yapılan zulüm, hem yetim kalanlar hem de tüm Müslümanlar için bir imtihandır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) de bu imtihanla baş başa kalmıştır. Bizler yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Allah Resulü, tüm İslam coğrafyasında öksüz ve yetim kalan yavrularımızın yegane kılavuzudur. Peygamber Efendimiz, yetimlere önem vermiş ve 'Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başına okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır' buyurmuşlardır" dedi.

20140715aw144309_01.jpg

Dünya genelinde UNICEF verilerine göre 200 milyon yetim çocuk bulunduğunu hatırlatan Başkan Toru, "Ortadoğu ve Afrika'ya baktığımızda yetim çocuklar açlık, sefalet ve savaşın pençesinde can çekişmektedirler. İnşallah bu yavrularımız en kısa zamanda bu zulümden ve keşmekeşten kurtulur ve yuvalarına kavuşurlar. Şükürler olsun ki ülkemizde, yetimlerimiz devletin şefkatiyle daha müreffeh ortamlarda yaşamlarına devam etmektedirler. Son yıllarda yetimlerimiz için devletin tüm imkanları seferber edilmiştir. Devlet büyüklerimiz ve yöneticilerimiz, yetimlerin ellerinden tutmakta, aile ortamı sağlanması için çalışmalar yapılmaktadır. Bizler de belediye olarak bu kardeşlerimizin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için tüm ekibimizle var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

“DEVLETİMİZ YETİMLERE SAHİP ÇIKMAKTADIR”
AK Parti Meram İlçe Başkanı M. Ulvi Bezirci ise, dinimizin yetimleri ve kimsesizleri sahiplenmemizi emrettiğini hatırlattı. Bezirci, “Bugün Ramazan’ın huzuruyla beraber Meram Belediyemizin düzenlemiş olduğu kimsesiz çocuklarla yapılan bu iftar, Ramazan ayının ulviyetine yakışır bir organizasyon oldu. Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vakıflarımız ülkemizde yetimlere sahip çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

20140715aw144309_02.jpg

Dünyada bombardıman altında kalan kimsesiz çocuklar olduğuna dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya da, "Allaha şükür ki biz kimsesiz çocuklarla beraber burada iftar açıyoruz. Dünya bu zulmü maalesef seyrediyor ve sessiz kalıyor. Şu anda bile binlerce kişi bu zulmün pençesinde kıvranıyor. İsrail'in bu Ramazan günlerinde yaptığı zulüm elbette yanına kâr kalmayacak. Zulme sesiz kalan batı medeniyetinin de yanına kalmayacak. Çünkü bu bir insanlık ayıbı ve insanlık suçudur. Ortadoğu'da en ufak bir olayı yayınlayan dünya televizyonları şu an nerede? O yüzden ülkemizin çok güçlü olması lazım ki bu tür zulümlerin karşısında durabilelim. Bayramdan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri de olacak ve ülkemiz istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecek" dedi.

20140715aw144309_03.jpg

Konya Valisi Muammer Erol ise Ramazan boyunca etkinlik düzenleyen Meram Belediyesi’ne teşekkür etti. Vali Erol, “Ramazan ayının geriye kalan kısmını da rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluşla bayrama erişilen bir Ramazan olarak yaşamış olmayı hepimiz için diliyorum. İnşallah tüm sevdiklerimizle birlikte huzur içinde bayrama erişiriz" temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.