Meram’da şampiyonlar gurur gününü yaşadı 

Meram’da şampiyonlar gurur gününü yaşadı 

Meram Belediyesi, son üç yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Meram’ı gururlandırarak başarılara imza atan Meram Belediyespor Kulübü sporcularını ödüllendirdi.

Son üç yılda ulusal ve uluslararası şampiyonalarda mücadele ederek madalyalar kazanan Meram Belediyesporlu sporcular ödüllendirildi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törene Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Vekili Faruk Ulular, Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Ak Parti Meram Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Ülkü, ASKF Konya Şube Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, Meram Belediyespor Kulüp Başkanı Muhammed Işık, meclis üyeleri, sporcular, aileleri ve antrenörleri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende Meram Belediyespor’un tarihini ve başarılarını anlatan sinevizyon gösterisi ekrana yansıtıldı. Yine törende Meram Belediyespor Wushu takımı gösteri gerçekleştirirken salondakilerden büyük alkış aldı.  

BAŞKAN KAVUŞ; “SPORUN KALBİ MERAM’DA ATIYOR” 

Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren ev sahibi Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapılan yatırımların ardından ilçenin pek çok güzel sıfatının yanına artık bir de ‘Spor Kenti’ ünvanının eklendiğini belirtti. Meram gençliğine sporu sevdirmek ve özendirmek amacıyla birbirinden değerli organizasyonlar, turnuvalar ve kamplar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Kavuş, “Son üç yıl içinde belediyemizin kapıları tüm gençlerimize sonuna kadar açık olmuştur. Belediyemizin kapıları derken kastım sadece hizmet binamızın kapıları değil. O zaten herkese her daim açık. Asıl kastettiğim şey belediyemizin hizmet kapıları ve tüm imkanlarıdır. Tüm benliğimizle ve tüm birimlerimizle gençliğe en iyi hizmeti verebilmek, onlara güzel bir gelecek hazırlamak, gençlerimizin kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak, hayallerini gerçeğe dönüştürebilmeleri ve hedeflerine ulaşabilmeleri için, onlara her türlü desteği veriyor ve gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz üç yılda, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin eğitimlerinin yanında spor yatırımlarını da fazlasıyla önemsedik. Geldiğimiz noktada, şunu da rahatlıkla söyleyebilirim; ‘Artık sporun kalbi de Meram’da atıyor’ Tüm bu spor yatırımlarımızın belki de en güzel meyvesi Meram Belediyesporumuz oldu. Bu vesile ile başarılı olan tüm sporcularımızı, antrenörlerini ve ailelerini yürekten kutluyor, başarıların devam etmesini temenni ediyorum. Sporcularımızın daha nice başarılarla bizlerin iftihar kaynağı olmayı sürdüreceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

FATİH ÖZGÖKÇEN; “SPORDA TARİHİ YATIRIMLARIN ALTINA İMZA ATILIYOR”

Konyaspor Kulüp Başkanı ve Meram Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Özgökçen de Konya’da spor yapmanın ve yapılan spor hizmetlerini görmenin kendisi ve tüm sporseverler için büyük keyif verici olduğunu söyleyerek, “Başta Konya Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimiz kıymetli yatırımlara imza atıyor. İşte bugün burada gördüğümüz gibi bu yatırımların meyvelerini de dünya çapında başarılarla alıyoruz. Ödül almaya hak kazanan Meram Belediyesporlu kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum. Sadece yerel yönetimlerimiz değil, merkezi hükümetimiz de çok önemli spor yatırımlarının altına imza atıyor. Tesisleşme noktasında çok büyük hizmetler verildi. Bunlar için Spor Genel Müdürü’müzün şahsında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı sunuyorum. Şehirlerimize  yapılan stadyumlar dünyaya mal olmuş büyük yatırımlar. Bu yatırımlardan nasibini alan Konyaspor’da şehrimizin markalarından biri. Gayretli çalışmalarla şu anda ligde ikinci sıradayız. Lig sonunda şehrimizde Şampiyonlar Ligi müziğini çaldırmayı hedefliyoruz. Bunun için şehrimizden destek istiyoruz” diye konuştu. 

MEHMET BAYKAN; “MERAM ÇOK BÜYÜK VE ÇOK ÖNEMLİ TESİSLER KAZANDI”  

Törende son olarak söz alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da Konya’nın bir spor şehri olduğunu ifade ederek, “Meram ve Konya’da spor adına çok önemli adımlar atılıyor. Bu şehir çok önemli sporcu ve spor adamları yetiştirdi, yetiştirmeye de devam ediyor. 25 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Meram Belediyesporumuz da bu sporcuları yetiştiren önemli kulüplerimizden biridir.  Marifet iltifata tabidir. Bugün sporcularımızı tebrik etmek amacıyla buradayız. Mevlana’nın pergel metaforu gibi bir ayağımız Konya’dan ayrılmadan ülkemizdeki ve dünyadaki spor faaliyetlerine katkı sunmaya devam ediyoruz. Spora ve sporcularımıza pozitif katkı sunma gayretindeyiz. Bu noktada belediye başkanlarımız da sporcularımız kadar büyük emek sarfediyorlar. Bu emekleri için tüm belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Meram Dutlukır mevkisinde bitirilme aşamasına gelen sporcu fabrikası, 150 yataklı sporcu kamp eğitim merkezi, olimpik veledrom, yüzme havuzu çalışmaları, Süleyman Ballan sentetik futbol çim sahası gibi yatırımlarla esasında Meram kazanan oldu. Bunlar İslam oyunlarına yetişecek şekilde planlandı. İslami Dayanışma Oyunları Konya’nın yaşayacağı en büyük çoklu organizasyon olacak. Sadece bu da değil. Karate Dünya Şampiyonası da Konya’da yapılacak. İnşallah bu yatırımlarla başarılarımız katlanarak büyüyecektir. Meram Belediyesporlu gençlerin başarılarının devamını diliyorum. Ailelerine teşekkür ediyor, antrenörlerini tebrik ediyorum. Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a da spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından 2019 yılından bu yana ulusal ve uluslararası şampiyonalarda Meram’ı başarıyla temsil ederek madalya kazanan Meram Belediyesporlu sporculara ödülleri protokol tarafından verildi. 

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.