Meramda Erkişiden muhteşem konser

Meramda Erkişiden muhteşem konser

Meram Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde sanatçı Ertuğrul Erkişinin verdiğ

Meram Belediyesi tarafından İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin verdiği konsere yoğun ilgi oldu. İstiklal Marşı’nı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri de aynı programda verildi.

Konevi Kültür Merkezi’ndeki programa Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaptıkları önemli hizmetlerden bazılarını anlatan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, kültürel belediyecilik konusunda da örnek çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Bizden önceki belediye başkanlarımız da önemli hizmetlere imza attılar. Biz de devraldığımız çıtayı daha yukarılara taşımak için gayret gösteriyoruz. Farklı kurumlarla işbirliği yaparak çok sayıda kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Bugün de İstiklal Marşı'mızın TBMM tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin katılımıyla bir konser icra edeceğiz. Aynı zamanda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizin hediyelerini vereceğiz” dedi.

İstiklal ve istikbalin bir millet için en önemli 2 hayati husus olduğuna dikkat çeken Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Üstünel de, “İstikbalin korunması bağımsızlığın kazanılması ile mümkündür. Bağımsızlığın şekillendirilmesi ve taçlandırılması gerekiyor. Bizim tarihimizde bu taçlandırma İstiklal Marşı ile olmuştur. İstiklal Marşımızın 91. kabul yıldönümünde Meram Belediyemiz ve İlçe İzci Kurulumuz işbirliğiyle böyle bir organizasyon yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Her türlü sosyal faaliyette yanımızda olan Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma’ yarışmasında ilköğretim 1. kademede birinci olan Esma Ateş, Milli Marşımızın 10 kıtasını okuyarak büyük alkış aldı.

“Safahattan Şarkılar” albümüyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini besteleyerek ülke genelinde büyük beğeni toplayan sanatçı Ertuğrul Erkişi, katılımcıların alkışları arasında sahneye çıktı. Konsere gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden ünlü sanatçı, seslendirdiği tüm eserlerden sonra büyük alkış topladı. Katılımcıların yoğun isteği nedeniyle ‘Zulmü Alkışlayamam’ adlı eseri 2. kez okudu.

Konserden sonra protokol mensupları tarafından “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan öğrencilere IPad, ikincilere dizüstü bilgisayar, üçüncülere ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

Programa katılan tüm vatandaşlara Meram Belediyesi tarafından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” isimli eseri hediye edildi. Sanatçı Ertuğrul Erkişi de “Safahattan Şarkılar” albümünü sevenleri için imzaladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.