Meram Ziraat'ten çiftçilere destek

Meram Ziraat'ten çiftçilere destek

Merkez Meram Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Meram sınırları içinde yer alan 10 köye ekim makinesi desteği yapıldı. Makineler, düzenlenen törenle çiftçinin hizmetine sunuldu.

Meram Ziraat Odası tarafından düzenlenen makine desteği; Hatıp, Gödene, Çayırbağı, Karadiğin, Karadiğin Deresi, Bayat, Sarıkız, Pamukcu, Karaağaç, Hatunsaray, Kayhüyük, Boyalı ve Kavak mahallelerini kapsayacak. Makinelerin teslimat töreni ise Bayat Mahallesi’nde düzenlendi. Düzenlenen teslimat törenine Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Delegeler ve çiftçiler katılım sağladı. Programda konuşma yapan Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, “Mibzer makinelerini çiftçilerimize ücretsiz sir şekilde ulaştırdık. Çiftçi kardeşlerimize her daim gereken desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Deneme amaçlı başlattıkları bu projeyi olumlu geri dönüş aldıkları takdirde devam ettireceklerini kaydeden Başkan Murat Yağız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meram’da on köyümüze hizmet edecek makinelerimizi çiftçilerimize teslim ettik. Teslim ettiğimiz mibzerler tamamen yerli imkânlarla üretilmiştir. Şu an için deneme olarak başlattığımız ve iki adet temin ettiğimiz bu makinelerle her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Üretici firma ile görüştük ve bölgemiz için en uygun makineleri tedarik ettik. Bu konuda üretici firmaya da teşekkür ediyoruz. Burada çiftçilerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Çok kısa bir sürede patates ekme makinelerini de mahallelerimize katacağız. Tekraren katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

MUHTARLARIMIZIN İSTEKLERİNE ÖNEM VERİYORUZ

Makine teslim töreninde konuşma yapan Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir ise şunları belirtti: “Zaman zaman muhtarlarımız bizden taleplerde bulunuyor. Biz de gerekli görüşmeleri yaparak bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bugün de bu makineleri köylerimize kazandırdık. Ayrıca gördük ki tarım pandemi döneminde özellikle önemini ortaya bir kez daha koydu. Çiftçi varsa biz de varız. Bu projeler artarak devam edecek. Son olarak projede desteğini esirgemeyen Meram Ziraat Odamıza da teşekkür ediyoruz.” Bayat Mahallesi Muhtarı Ahmet Saklı ise düzenlenen tören ile alakalı şöyle konuştu: “Köylü olarak hizmetten çok memnunuz. Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ekipmanlar gerçekten güzel ve işimizi görecek nitelikte.”

EYYÜB KARAKUZU

adsiz-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.