Meram Belediyesince yapılan halk oylaması sonuçlandı

Meram Belediyesince yapılan halk oylaması sonuçlandı

İlçede 4 mahallenin ortak kullanacağı sosyal tesisin spor merkezi olmasına karar verildi

Meram Belediyesinin, 4 mahallenin ortak kullanacağı tesis için farklı taleplerin gelmesi üzerine yaptığı plebisit uygulaması sonuçlandı.

Kurtuluş, Muradiye, Mehmet Vehbi ve Saadet Mahallesi sakinleri, kurulan sandıklarda oy kullandı. Oy pusulalarında yer alan aile yaşam merkezi, çocuk parkı, gençlik merkezi ve spor merkezi olmak üzere 4 seçenekten birini oylayan vatandaşlar, spor merkezi yapılmasına karar verdi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yaptığı açıklamada, Konya'nın incisi olan Meram'da plebisit uygulaması için halkın sandık başına gittiğini söyledi.

Oy kullanan halkın çoğunun 4 mahallenin ortak kullanacağı alana spor merkezi yapılmasını istediğini belirten Toru, şunları kaydetti:

"Bu karara saygı duyuyoruz. Spor merkezi için projelendirmemizi yaparak, önümüzdeki günlerde temelini atmış olacağız. Halkımız ne derse o. Onların istekleri neyse biz o noktada hizmet üretmek düşüncesindeyiz. İnşallah bu süreçte yerel yönetimlerde demokrasi bilinci daha da artarak, devam etmiş olacak. Çünkü belediyeler halkımızın en etkin, en verimli ve en sağlıklı şekilde ulaşabildiği, sorunlarını iletebildiği yerlerdir. Demokratik sürece katılımı en büyük olan birimlerdir. Bundan sonra halkımızın taleplerini dinleyerek bu sürece de katkı sağlamış olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.