Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş 3 yıllık görev sürecini değerlendirdi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş 3 yıllık görev sürecini değerlendirdi

Uygulanan tasarruf tedbirleri ile Meram’ı geleceğe taşımak için özveriyle çalıştıklarını dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Ekonomik olarak Meram Belediyemizin günü geçmiş hiçbir borcu bulunmuyor” dedi


Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla 3 yıllık görev sürecinin değerlendirmesini yaptı. Tevazu, samimiyet ve gayretle Meram için çalıştıklarını ifade eden Kavuş, adımlarının her geçen gün biraz daha büyüdüğünü dile getirdi. Kavuş, “Bu nedenle değil değil geçen sene, her günümüz bir öncekinden çok daha fazla kazançla geride kalıyor” dedi. 

HER BİR YATIRIM MERAM İÇİN GURUR TABLOSU
“Tevazu, samimiyet ve gayretle, 'hizmet etmek gönül işi' diyerek Meram’da emaneti devralmamızın üzerinden tam üç yıl geçti” diyen Kavuş, “Ve bugün geriye dönüp baktığımız da, Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki, ‘Meram’a eser, hizmet ve gönül belediyeciliği yakışır’ diyerek çıktığımız bu kutlu yolda sadece sayılar değil gönüller, güzellikler, eserler ve hizmetler biriktirdiğimizi görüyoruz. Az sonra, sadece geçen yılın değil, görevi devraldığımız 31 Mart 2019 tarihinden bu yana yaptığımız tüm çalışmalara, faaliyetlere, icraatlara, yeniliklere ve projelere grafik ve görselleriyle şahit olacaksınız. Göreceğiniz her bir yatırım ve proje sadece bizim için değil Meram için de bir gurur tablosudur.  Bu gurur tablosunun oluşmasında en büyük pay sahibi olan bin 400 kişilik büyük Meram Belediyesi ailesine verdikleri emek, döktükleri alın teri için şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.  

2-3.jpg
“BELEDİYECİLİK VİZYON İŞİDİR”
TRT’de Gönül Dağı dizisi olduğunu kaydeden Kavuş, daha sonra şunları söyledi: “İzleyenler bilir. Anadolu insanının başarı hikayesini anlatır. ‘Şu hayattan ne öğrendin diye sorarsanız’ diye de bir repliği var. Cevapları da en az soru kadar derindir. Bu sorudan esinlenerek bana da ‘18 yıllık belediyecilik serüveninde ne öğrendin’ diye sorulsaydı; şunu söylerdim; ‘belediyeciliğin, şehrini ve şehrin insanını dertlenebilen insanların işi olduğunu’ ve ‘geleceğin dertsiz Meram’ına bizi bu dertlenmenin taşıyacağını’ öğrendim. İşte biz bu düşünce ile başlattığımız hizmet yürüyüşümüzü bu dertlenme ile sürekli büyütüyoruz. Birazdan sizlerde göreceksiniz adımlarımız her geçen gün biraz daha büyüyor. Bu nedenle, değil geçen her sene geçen her günümüz bir öncekinden daha kazançlı geçiyor. 2004 yılından bu yana AK Parti kadroları olarak ‘Belediyecilik vizyon işidir, proje işidir, gönül işidir’ diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliği ve liderliğinde ülkemizin hizmetine koştuk, koşmaya da devam ediyoruz. Belediyecilik aynı zamanda, bilgi, birikim ve dinamizm ile vatan, millet ve hak sevgisini bir araya getirebilme becerisidir.. Allah son nefesimize kadar bu bilinçle hizmet etmeyi nasip etsin bizlere.”

2-4.jpg
MERAM’I YENİDEN İMAR ETTİK
Dönüşen ve yenilenen Meram başlığıyla ilçede 3 yılda yaptıkları dönüşüm çalışmalarından bahseden Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şükran Mahallesi’nde yani Konya’nın kalbinde dev bir dönüşüme imza attık. 5 ayrı etapta toplam 119 bin 200 metrekarelik bir alanda dönüşüme imza atıyoruz. Tarihi kalıntıları koruyarak, çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca Büyük Larende’de de bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Buradaki dönüşüm de en az Şükran kadar önemli. Proje maliyeti 300 milyon TL. Tarihi mirası, geleceğe taşıyoruz. Son 3 yılda Meram’ı yeniden imar ettik. Meram’ı ve yeşilini korumamız lazım. Meram gelişiyor ve değişiyor.”
Zemin Haber 
“ÇOK İSTEMESEK DE KOOPERATİFE DEVAM EDECEĞİZ”
3 yıllık görev süreci içinde büyük kooperatif hamlelerine de imza attıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Uluırmak-Aymanas-Aksinne konut yapı kooperatiflerinde 2 bin 940, Turgut Reis-Fahrünnisa-Piri Reis konut yapı kooperatiflerinde de 5 bin 419 daire sayısına ulaştık. Aymanas Evleri 448 daire, Aksinne Evleri 846 daire, Uluırmak Evleri bin 646 daire olarak planlandı. Çok istemesek de kooperatife devam edeceğiz. Ne zamana kadar? İnşaat sektörü canlanana kadar” diye konuştu. 

2-5.jpg
DEVİR EKONOMİK OLARAK TASARRUF DEVRİ
Konevi Kültür Merkezi alanına fonksiyonel yeni bir tesis kazandırdıklarını aktaran Kavuş, bu alanda yapılacak çalışmanın, zamanında yılan hikayesine döndüğünü hatırlattı. Ayrıca Kafe Meramların ilçeye değer kattığını da ifade eden Kavuş, “Kafe Meramlar, para kazanma derdinde olunmayan, milletimize çok güzel şekilde hizmet veren tesisler. Bu tesislerden gerçekten  para kazanmıyoruz. Sadece vatandaşımıza güzel bir ortamda hizmet sağlamanın derdindeyiz. Söylemiştik, ‘Bizim çılgın Meram projelerimiz yok. Neye ihtiyacımız varsa onu yapacağız. Yeni bina yapmayacağız’ demiştik. Devir, ekonomik olarak tasarruf devri” dedi.   
İLÇENİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK SAĞLIK YATIRIMLARI YAPILIYOR
Meram’da sağlık yatırımlarının da hız kesmediğini aktaran Kavuş, şunları ifade etti: “Meram’a dev sağlık yatırımları yapılıyor. Aksinne Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilçemiz ihtiyacı olan bir sağlık tesisine kavuşacak. 75 ünitelik kapasitesiyle hizmet verecek. Bu kapsamda 20 milyon TL değerindeki arsayı Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Aymanas Aile Sağlığı Merkezi, Kozağaç Aile Sağlığı Merkezi bölgenin ihtiyacına cevap verecek. 2 bin 500 metrekare arsa tahsis edildi.” 
ULAŞIMDA KONFORLU BİR MERAM İÇİN ÇALIŞMALAR YAPTIK
3 yılda toplam 3 milyon 687 bin metrekarelik yolun asfaltlandığını da konuşmasına ekleyen Kavuş, “3 yılda yaptığımız bu asfalt çalışmasının toplam maliyeti 125 milyon 167 bin 826 TL oldu. Meram’ın dört bir yanında yeni caddelerle uzaklar yakın oluyor. Yeni caddelerle ulaşım ağı genişliyor. Ulaşımda konforlu bir Meram için parke ve bordür çalışmalarına 3 yılda 37 milyon TL para harcadık. Yine ulaşımda konforlu bir Meram için 37 yeni aracı filomuza kattık. 37 yeni araca 41 milyon TL verdik” şeklinde konuştu.

2-6.jpg


BELEDİYE BÜTÇEMİZ 800 MİLYON TL OLDU
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, son olarak şunları söyledi: “Son 3 yılda Meram’ın yeşil dokusunu 659 bin 232 metrekare daha artırdık. 3 yılda 656 bin 723 adet fidan ve bitki türü toprakla buluştu. 3 yılda birçok mahalle parkımız tamamlandı. Yine ayrıca 3 yılda 15 bin ton atık ile 81 bin ağaç, bin 182 ton su tasarruf sağladık. Çiftçilerimize Meram Belediyesi olarak makine ve ekipman desteği sağladık. Üreticilerimizin yanındayız. Yeşile yatırım yaptığımız gibi ilçemizin kültür ve sanat hayatına da ciddi katkılar sağladık. Yine ilçemizin turizm gelirini artırmak adına da hamlelerimiz oldu. Meram, turizmde bir incidir. Yine 2021 yılında 6 bin 959 ailemize 10 milyon 24 bin TL destekte bulunduk. Meram ailesinde hiçbir hemşehrimiz yalnız değil. Ekonomik olarak ise Meram Belediyemizin günü geçmiş hiçbir borcu bulunmamaktadır. Belediye bütçemiz 2022 yılında artarak, 800 milyon TL oldu. Uygulanan tasarruf tedbirleri, sürdürülebilir ve yeni kaynakların üretimiyle Meram’ı geleceğe taşımak için özveriyle çalışıyoruz.” 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum