Memur, kaybolan gelirini istiyor

Memur, kaybolan gelirini istiyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan Haziran ayı enflasyon oranlarının memurun enflasyona yenik düştüğünün göstergesi olduğunu belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan Haziran ayı enflasyon oranlarının memurun enflasyona yenik düştüğünün göstergesi olduğunu belirterek, “6. Dönem Toplu Sözleşme’nin arifesinde bugün açıklanan enflasyon rakamları, deyim yerindeyse evdeki hesabın çarşıya uymadığını bir kere daha tescil etmiştir. Kamu görevlisi devletin yükü değil, gücüdür. Her şeye zam yapılırken memurun seyretmesi beklenemez” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu, memurların artan enflasyon karşısında alım güçlerinin düşmesi ve artan hayat pahalılığını protesto etmek ve Ağustos ayında başlanacak toplu sözleşme öncesi Türkiye’nin 81 ilinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

AÇIKLANAN ENFLASYON MEMURUN MAĞDURİYETİNİ GÖSTERİYOR

Eylemin Ankara ayağındaki basın açıklamasını gerçekleştiren Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan Haziran ayı enflasyon oranlarının memurun enflasyona yenik düştüğünün göstergesi olduğunu belirterek, “6. Dönem Toplu Sözleşmenin arifesinde bugün açıklanan enflasyon rakamları, deyim yerindeyse evdeki hesabın çarşıya uymadığını bir kere daha tescil etmiştir. Son 18 aylık enflasyon rakamlarına baktığımız zaman hedeflenen enflasyonun 3 katı, maaş ve ücretlere yapılan artışın ise tam 2 katından fazla oranda bir sapma olduğu görülecektir. Böylesi büyük bir sapma, hedeflenen enflasyon üzerinden ücretlendirme politikasının yanlışlığını ortaya koymuyor mu?” ifadelerini kullandı.

BELİRLENEN ZAM, MART DEMEDEN BUHARLAŞIYOR

Enflasyon oranı bazlı güncelleme yerine büyüme odaklı bir sistemin kurulmasını talep eden Yalçın, “Kamu görevlisi devletin yükü değil gücüdür. Her şeye zam yapılırken memurun seyretmesi beklenemez. Biz, gerçeklere uygun yüzdelik zam, geçmiş kayıpların telafisi için seyyanen zam ve büyüyen Türkiye’den memurların refahına düşen payını istiyoruz. Kamu işvereninin belirlediği zam, Mart demeden buharlaşıyor. Tam da bu yüzden, en düşük devlet memuru maaşının %10’undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve şartta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

İŞTE MEMURLARIN TALEPLERİ

Yalçın, basın açıklamasının sonunda taleplerini şöyle sıraladı: “Refah payı istiyoruz. Yüzde 10 seyyanen zam istiyoruz. Kamuda asli istihdam kadrolu olmalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı personel Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na geçirilmeli. 3600 ek gösterge vaadi yerine getirilmeli. Aile yardımı artırılmalı ve emekliler de bu kapsama alınmalı. Memurlara dini bayram ikramiyesi ödenmeli. Ek ödeme oranlarında artış yapılmalı. Derece-kademe sınırlandırılması kaldırılmalı. Memurlara grev ve siyaset hakkı verilmeli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum