Memmedyarov: Filistine Desteğimiz Devam Edecek

Memmedyarov: Filistine Desteğimiz Devam Edecek

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Filistin'e olan desteklerinin devam edeceğini söyledi. Memmedyarov, Filistinli mevkidaşı Riyad el Maliki ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Azerbaycan olarak Filistin'e uzun süredir...

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Filistin'e olan desteklerinin devam edeceğini söyledi. Memmedyarov, Filistinli mevkidaşı Riyad el Maliki ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Azerbaycan olarak Filistin'e uzun süredir kesintisiz insani yardım desteğinde bulunduklarını ve söz konusu yardımın devam edeceğinin altını çizdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı, yardım çerçevesinde daha fazla Filistinli öğrencinin Azerbaycan üniversitelerinde eğitim görmeleri konusunda fikir birliğine vardıklarını ifade etti.

Bakü'ye bazı resmi temaslarda bulunmak amacıyla gelen Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Memmedyarov ile bakanlık resmi konutunda bir araya geldi. İkili ve heyetler arası yapılan görüşmelerden sonra Azerbaycan ve Filistin dışişler bakanlıkları arasında karşılıklı işbirliği memorandumu imzalandı. Daha sonra gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuşan Memmedyarov, ülkesinin Filistin halkını desteklemeye devam edeceğini ve imzalanan memorandum çerçevesinde yılda bir kez Ramallah'ta bir kez de Bakü'de olmak üzere iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda bir araya geleceklerini bildirdi.

Maliki de konuşmasında ülkesinin bağımsızlığının tanınması adına yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını, söz konusu proje ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne üye ülkeleri ziyaret ederek bilgilendirdiklerini ifade etti. Maliki Azerbaycan tarafının ülkesine verdiği desteğe minnettar olduklarını, özellikle Gazze'de yaşanan savaş neticesinde evsiz kalan insanlara yapılan yardımlardan dolayı Bakü yönetimine teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.