Melikgazi Ve Talas’ta Birer Mahalle Doğalgaza Kavuşuyor

Melikgazi Ve Talas’ta Birer Mahalle Doğalgaza Kavuşuyor

Kayseri’nin doğalgaz tedarikçisi Kayserigaz, büyük bir bölümünün doğalgaza geçtiği Melikgazi ilçesinin Hisarcık ve Talas ilçesinin Reşadiye Mahallesi'ne de çevre dostu ve ekonomik yakıt olan doğalgazın arzını sağlıyor. Kayserigaz,...

Kayseri’nin doğalgaz tedarikçisi Kayserigaz, büyük bir bölümünün doğalgaza geçtiği Melikgazi ilçesinin Hisarcık ve Talas ilçesinin Reşadiye Mahallesi'ne de çevre dostu ve ekonomik yakıt olan doğalgazın arzını sağlıyor.

Kayserigaz, sürdürdüğü altyapı çalışmalarını devam ettiriyor. Melikgazi ilçesinin Gesi Bahçeli Mahallesi ve Mobilyacılar Sitesi'nin ardından Hisarcık ve Talas ilçesine bağlı olan Reşadiye Mahallesi'ne de doğalgaz götürülüyor. Kayserigaz Proje Birimi yetkililerinden edinilen bilgilere göre; Hisarcık Bölgesi için toplam 37,5 kilometre yatırım öngörülmekte olup, 28,5 kilometresi polietilen, 9 kilometresi ise çelik doğalgaz borularından oluşuyor. Bu bölgeye 2 adet bölge regülatörü ve 3 adet vana grubu imalatı planlandı. Yıl sonu itibari ile bölgeye gaz verilmesi planlanmakta. İlk etapta doğalgaza kavuşacak hane oranı ise yüzde 60 civarındadır.

Reşadiye Mahallesi'ne yapılan yatırım ise 13 kilometre polietilen doğalgaz borularından oluşuyor. Bu ay itibarıyla bölgedeki doğalgaz çalışmaları tamamlanarak bölgenin gazlanma işlemi tamamlandı. İlk etapta doğalgaza kavuşan hane oranı yüzde 50.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.