Melen Barajı Nedeniyle Evleri Kamulaştırılan Vatandaşların Trafo Nöbeti

Melen Barajı Nedeniyle Evleri Kamulaştırılan Vatandaşların Trafo Nöbeti

İstanbul'un içme suyu ihtiyacı için yapımına başlanan Melen Barajı kapsamında kamulaştırılan Ortaköy'de evlerini boşaltmayan vatandaşlar, elektriklerinin kesileceği haberini alınca gece trafo önünde nöbet tuttu.Sakarya'nın Kocaali ilçesi...

İstanbul'un içme suyu ihtiyacı için yapımına başlanan Melen Barajı kapsamında kamulaştırılan Ortaköy'de evlerini boşaltmayan vatandaşlar, elektriklerinin kesileceği haberini alınca gece trafo önünde nöbet tuttu.

Sakarya'nın Kocaali ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde kurulacak baraj nedeniyle yerleri kamulaştırılan vatandaşlardan bazıları dededen, babadan kalma yerlerini bırakarak ayrıldı. Ancak kimi vatandaşlar ise kamulaştırma bedellerini alamadıklarını ya da az aldıklarını öne sürerek, evlerini boşaltmak istemiyor.

Barajın tamamlanmasıyla sular altında kalacak olan eski belde Ortaköy ile Beyler, Karalar ve Köyyeri mahallelerinde iddiaya göre, daha önce 17 Aralık olarak açıklanan elektrik enerji kesimi, 17 Kasım tarihine alınınca evlerini terk etmeyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yaklaşık iki yüz vatandaş, elektriklerin kesilmesini önlemek için Cuma Mahallesi’nde bulunan ve Ortaköy, Beyler, Karalar ve Köyyeri mahallelerine elektrik sağlayan ana trafo önünde toplandı. Ateş yakan vatandaşlar, yağmura rağmen gece yarısına kadar nöbet tuttu. Şaban Dilmen isimli vatandaş, evini alamayanların gidecek yeri olmadığını belirterek, "Bu milletin gidecek yeri yok. Evini almamış. Eşyasını götürecek yeri yok. Burada trafoyu yıkacaklarmış, yıktırmıyoruz. Gerekirse inşaatı da durduracağız." dedi.

Ali Angın ise verilen sözlerin tutulmasını isteyerek, "Bizim paralarımız hesaplarımıza yatsın. Bize söz verdiler 'paralarınız hesabınızda' diye, ama bize para yatıran olmadı." diye konuştu.

Cumhur Hanlı isimli vatandaş da kendilerine söz verilen toplu konutların yapılmadığını kaydederek şunları söyledi: "Bizleri kandırdılar. İki yıldır 'toplu konut yapılacak' dediler. Ama hala bizlere toplu konut yapmadılar ve bu akşam da gelmişler burada bizim elektriğimizi kesmeye kalkıyorlar."

Kocaali Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Erdoğan ise DSİ yetkililerinin kendileriyle yaptıkları toplantıda, 17 Aralık tarihine kadar süre verdiklerini kaydederek, "Bu süre zarfı içinde de 'baraj için değil, 110 kodu dahil tüm paralarınızı ödeyeceğiz' talimatıyla buradan ayrıldılar. Peki şu anda 17 Kasım'da buradan çıkarılması için suyumuzu ve elektriğimizi kesmeye kalktılar. Bunu anlamış değiliz. Çünkü devletin sözü bizim için üst kademesiyle alt kademesi olmaz. Onlar devletin müdürüyse bu halk da onlara inandı ve kendilerini 17 Aralık tarihine kadar hazırlamaya gayret gösterdiler. Fakat dün akşam suyumuz kesildi. Bu akşam ise elektriğimiz kesilmeye kalkıldı." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.