Mekke'nin Fethi ile kalpler İslama açıldı

Mekke'nin Fethi ile kalpler İslama açıldı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl yoğun katılımlarla düzenlenen Mekke’nin Fethi programları bu yıl da coşkuyla gerçekleştiriliyor. Bu yıl Konya merkez ile birlikte 6 ilçede daha gerçekleştirilen fetih kutlamaları Akören ilçesi ile başladı

AGD her yıl gerçekleştirdiği Mekke’nin Fethi programlarına yenilerini eklerken bu yıl programlar Konya merkez ile birlikte belli ilçelerde de düzenlendi. Konya'da ilk fetih programı Akören'de başladı. Programa yoğun katılım oldu. Şiir dinletilerinin ve sinevizyon gösterimlerinin de yer aldığı programda İlahiyatçı Ahmet Çığırgan ‘Mekke’nin Fethi’nin manası ve gelişimi’ başlıklı sunumu ile katılımcılara hitap ederken Hafız Ferit Faruki de Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Akören’de düzenlenen fetih programında ayrıca Mustafa Haksever de ilahi ve ezgi dinletisi gerçekleştirdi. Akörenli vatandaşlar da düzenlenen programa yoğun ilgi gösterdi.

4-3.jpeg

 

FETİH MÜHİM BİR HAREKETTİR

Akören Mekke’nin Fethi programında yaptığı konuşmada fethin bir işgal değil, bir ıslah çalışması olduğuna işaret eden İlahiyatçı Ahmet Çığırgan, “Fetih mana itibariyle açmak demektir. Bu açılış gönüllerin açılışıdır. Mekke’nin Fethi ile de kalpler İslam’a açılmıştır. Nitekim İslam’da fetih, taş üstünde taş bırakmadan bir yeri ele geçirmek değildir.

4-2.jpeg

İslam’da fetihle birlikte işgal değil, ıslah yapılır. Mekke’nin Fethinde de durum böyle olmuştur. Öyle ki efendimiz zorla çıkarıldığı, zulüm gördüğü Mekke şehrine zorbalıkla değil, mütevazı bir tavırla girmiştir. Nitekim bu tavır Peygamberimizin hayatını araştıran John Davenport’un imanına vesile olmuştur. İşte fetih hareketi bu denli mühim bir harekettir. İslam’daki fetihlerle gönüller ıslah edilir. Bu sebeple bizlerin burada fethin gerçek manasına erişmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

EYYÜB KARAKUZU

4-4.jpeg

4-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.