Mehteranla Karşılanan Fatma Şahin: Bu, Anadolu Kadınının Zaferi

Mehteranla Karşılanan Fatma Şahin: Bu, Anadolu Kadınının Zaferi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketinde coşkuyla karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, memleketinde coşkuyla karşılandı. Gaziantep Havalimanı VİP önünde mehteran takımıyla karşılanan Şahin, “Aslında bu, Anadolu kadınının bir zaferi. İnşallah birlikte başaracağız ve yerel yönetime kadın eli değdiği zaman nasıl taçlandığını bütün Türkiye’ye göstereceğiz." dedi.

Şahin, çeşitli açılış ve törenlere katılmak üzere, beraberinde İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile özel uçakla Gaziantep’e geldi. Gaziantep’te protokol üyeleri ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan Şahin için havalimanı içerisinde mehteran takımı marşlar çaldı. ‘Yuvana Hoşgeldin Fatma Bacı’ pankartlarıyla karşılanan Şahin için, halk oyunları ekipleri de gösteri düzenledi. Burada basın mensuplarına konuşan Şahin, “2002’de bu şehirden mühendis olarak çıktım. Bu şehir beni sahiplendi ve bu şehrin ilk kadın milletvekili oldum. Bu şehir beni sahiplendi, bu bölgenin ilk kadın bakanı oldum. Ben de bütün gücümü bu şehir için kullandım. Bu şehrin hizmetkârı olmayı en büyük makam olarak gördüm. Bu şehirde doğmayı en büyük makam olarak gördüm. Sonuçta ben bu şehre döneceğim, mezarım anam rahmetlinin yanında olacak. Bu can bu bedende olduğu sürece bu şehre hizmet etmekten büyük şeref ve onur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 11 yıldan beri beraber çalıştıklarının altını çizen Şahin, “O bizim liderimiz. Aslında bu Anadolu kadınının bir zaferi. Kadınlara olan zaferin bir güveni inşallah birlikte başaracağız ve yerel yönetime kadın eli değdiği zaman nasıl taçlandığını bütün Türkiye’ye göstereceğiz.” diye sözlerine devam etti.

Gaziantep’in tarih yazdığının altını çizen Şahin, “İnşallah hemşehrilerimin bu desteği devam edecek. Bir tarih daha yazacağız. Onların desteğiyle rekor kıracağız Allah’ın izniyle. Kalkınma yerelde başlar. ‘Demokrasi yerelde başlar’ın kadın gücünü göstereceğiz.” dedi. Şahin, daha sonra Şahinbey Belediyesi’ne ait 2 katlı otobüsün üst katına çıkarak, kendisini karşılayan vatandaşları selamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.