Mehmet Ekici: Yeteneklerimi Ortaya Koymak İçin Birçok Fırsat Olacaktır

Mehmet Ekici: Yeteneklerimi Ortaya Koymak İçin Birçok Fırsat Olacaktır

Trabzonspor’un bu sezon renklerine kattığı Mehmet Ekici, yeteneklerine güvendiğini, bunu tam olarak ortaya çıkartmak için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.TrabzonCell kullanıcılarının sorularını cevaplandıran gurbetçi futbolcu, modern...

Trabzonspor’un bu sezon renklerine kattığı Mehmet Ekici, yeteneklerine güvendiğini, bunu tam olarak ortaya çıkartmak için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

TrabzonCell kullanıcılarının sorularını cevaplandıran gurbetçi futbolcu, modern futbolda klasik 10 numaranın kalmadığını belirterek, “Hem defans hem de hücum yönüyle futbolu icra etme mücadelesindeyiz. 6 - 8 ve 10 numara karışımı diyebiliriz, bugün ortaya koymaya çalıştığımız futbolun adına.” dedi.

Bir taraftarın kendisinden beklentilerin yüksek olduğunu hatırlatması üzerine Ekici, “Sezon yeni başladı. Şimdiye kadar elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyorum. Ancak ortam yeni, arkadaşlar yeni, takımımız yeni. Yetenekli olduğuma inanıyorum ve bunu ortaya koymak için önümüzde daha birçok fırsat olacaktır.” cevabını verdi. Kendimi 6 - 8 ve 10 numara mevkilerinde daha verimli bulduğunu kaydeden tecrübeli futbolcu, altyapıda hep savunma önünde oynadığını, gelişimim bu bölgede sürdüğünü dile getirdi. Profesyonel futbola yükseldikçe ise daha çok ofansif oynamaya başladığını ifade eden Mehmet Ekici, kendisini 6 - 8 ve 10 numarada verimli bulduğunu anlattı.

Trabzonspor’da gelmeden önce bordo-mavililerin eski futbolcusu Ceyhun Gülselam’dan bilgiler aldığını açıklayan Mehmet Ekici, şunları söyledi: “Ceyhun Gülselam’la konuştum gelmeden önce. Bana Trabzon’u ve Trabzonspor’u anlattı. Şehrin güzel olduğundan, taraftarların sürekli takımın yanında olduğundan bahsetti. Bütün Karadeniz bölgesinin Trabzonspor’a yakın ilgi duyduğunu söyledi. Anlattıkları açıkçası beni etkiledi ve hoşnut oldum. Taraftarların kendilerini Trabzonspor’un bir parçası olarak görmeleri önemli. Ben de hem kendimi, hem de taraftarları sevindirmek için elimden gelen herşeyi yapacağımı bilmelerini istiyorum.”

Başarılı futbolcu, maçlara çıkmadan uğur getirsin diye, dizliklerini ve ayakkabılarını önce sağ ayağına giydiğini, sonra da dua edip maça çıktığını belirtti.

İlk kez Almanya dışında futbol oynadığına değinen gurbetçi futbolcu, “Yaşam tarzı farklı. Anlayış farklı, futbol anlamında. Kolay değil. Aslen Yozgat’lıyız ama Almanya’da doğdum ve büyüdüm. Bizim insanımız içten ve duygusal. Beni burada sıcak karşıladılar. Hem takım arkadaşlarım, hem teknik heyet, hem de taraftarlar beni hemen kabul ettiler aralarına. Bu konuda zaten sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyordum. Yanılmamışım.”

Daha önce Trabzon’a Milli Takım ile Güney Kore maçı için geldiğini belirten Ekici, o zaman şehri çok gezme fırsatının olmadığını açıkladı. Gördüğü kadarıyla Trabzon’da sakin ve futbolcunun rahat edebileceği bir ortam olduğunu ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.