Mehmet Ali Atiker: İnsana Yatırım Yaptık Karşılığını Aldık

Mehmet Ali Atiker: İnsana Yatırım Yaptık Karşılığını Aldık

Türkiye'nin en büyük otogaz dönüşüm markalarından ATİKER'in kurucusu Mehmet Ali Atiker, ATİKER markasının temelini 30 metrekarelik bir dükkânda attığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük otogaz dönüşüm markalarından ATİKER'in kurucusu Mehmet Ali Atiker, ATİKER markasının temelini 30 metrekarelik bir dükkânda attığını söyledi.

Konya Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (AKTİSAD) gençlik kolu Genç AKTİSAD üyeleriyle biraraya gelen Konya sanayisinin duayeni ve şehrin yaşayan en yaşlı sanayicilerinden Mehmet Ali Atiker, ATİKER markasının bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Otogaz ve sıralı otogaz sistemleriyle Türkiye'nin en önemli markalarından biri haline gelen ATİKER'in serüvenini anlatırken, zaman zaman duygulu anlar yaşayan Mehmet Ali Atiker, "İnsana yatırım yaptık ve karşılığını aldık, hepsi bu." dedi. Kendisini dikkatle dinleyen Genç AKTİSAD üyelerine "Personelinize sahip çıkın ve onlara saygı gösterin." diye nasihat eden Mehmet Ali Atiker, ucuz işçi, sigortasız işçi çalıştırarak kar edeceğini sananların yanıldıklarını vurguladı.

"İşine ve işçisine sahip çıkmayanın işine sahip çıkmazlar." diyen Atiker, sözlerinin devamında şunları söyledi: "1946 doğumluyum. Kunduracı bir babanın oğluyum. Kısa bir süre kunduracılık yaptım, daha sonra babama bu işi yapmayacağımı söyleyerek 1965-1971 yılları arasında kaynak, tornacı çıraklığı ve kalfalık yaptım. 1971 yılında askerlik dönüşü 30 metrekare bir dükkânda motor işlerine başladım. 1974 yılında sondaj boru imalatı, 1996 yılında plastik PVC boru imalatı işine girdim. 1998 yılında otogaz sistemleri ekipman üretimine başladım. 42 yıldır kaynak ve torna ustasıyım. Erken kalkıp erken yatarım. Sizlere de tavsiyem mesainize erken başlayın ve her anı verimli değerlendirin. Çinliler gibi çalışın. Almanlar gibi kaliteli üretin. Müslüman gibi yaşayın."

Mehmet Ali Atiker, Genç AKTİSAD üyelerine yaptığı nasihatleri 'çalışmayanı Allah da sevmez kul da sevmez.' sözleriyle tamamladı. Mehmet Ali Atiker’in anlattıklarının yol gösterici olduğunu dile getiren Genç AKTİSAD Başkanı Sami Demirel de tecrübelerini gençlerle paylaştığı için kendisine minnettar olduklarını söyledi. Sami Demirel, günün anısına Mehmet Ali Atiker’e plaket takdim etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.