Medya Etik Konseyi: Demokratik İktidar Döneminde Akreditasyon Uygulanması Üzücü

Medya Etik Konseyi: Demokratik İktidar Döneminde Akreditasyon Uygulanması Üzücü

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Bugün ve Zaman gazetesi mensuplarına hakaret, darp ve akreditasyon ayrımcılığı yapılmasını kınadı. Esendir, “28 Şubat döneminde askeri vesayetin uyguladığı bu dışlayıcı tutumunun demokratik...

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Bugün ve Zaman gazetesi mensuplarına hakaret, darp ve akreditasyon ayrımcılığı yapılmasını kınadı. Esendir, “28 Şubat döneminde askeri vesayetin uyguladığı bu dışlayıcı tutumunun demokratik bir iktidar döneminde uygulanması daha da üzücüdür.” dedi.

Bir grup basın kuruluşuna ve çalışanlarına uygulanan akreditasyonla ilgili basın açıklaması yapan Medya Etik konseyi Başkanı Halit Esendir, yapılanların basın özgürlüğüyle bağdaşmadığını söyledi. Esendir, “Son zamanlarda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların programlarına bir grup medya mensuplarının alınmaması, fotoğraf ya da görüntü çekmelerine izin verilmemesi ve akreditasyon uygulanması basın özgürlüğü ile bağdaşmamaktadır. Bu durum, halkın bilgi edinme hakkına karşı yapılmış ayrımcı bir girişimdir. Ayrımcılık yapılmasını doğru bulmuyoruz. Son olarak ABD’de Bugün gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan, danışmanı Mustafa Varank ve diğer görevliler tarafından küfür ve hakaretlere maruz kalması, otelden dışarı çıkartılarak haber takip görevinin engellenmesi ve darp edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Bir gazetecinin anayasayla belirlenen kamuoyunu aydınlatma görevini yapması hiç bir şekilde engellenemez. Aynı şekilde Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan’a karşı yapılan akreditasyon uygulaması da kabul edilemez. 28 Şubat döneminde askeri vesayetin uyguladığı bu dışlayıcı tutumunun demokratik bir iktidar döneminde uygulanması daha da üzücüdür. Basın hürriyeti, halkın haber alma özgürlüğü ve serbest rekabet ilkelerine tamamen aykırı bu müessif tutumları kınıyor; son dönemde sıkça karşılaşmaya başladığımız bu tür ayrımcılık ve çifte standartların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.