MEDAŞ'tan Sille'ye 600 bin TL'lik yatırım

MEDAŞ'tan Sille'ye 600 bin TL'lik yatırım

Selçuklu Belediyesi ve MEDAŞ, ortak bir çalışmaya imza atarak; Sille'nin çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Bu yıl Sille'de 600 bin TL değerinde iki önemli proje hayata geçirilecek

Konya'nın en önemli tarihi ve kültürel noktaları arasında yer alan, yerli ve yabancı birçok turistin uğrak ve bir o kadar da gözde mekanlarından biri olan Sille'ye; yapılan yatırımlar sürüyor. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi ve MEDAŞ birlikte yeni bir projeyi uygulamaya sokuyor. Sille'nin silüetini bozan direk ve kablolar MEDAŞ tarafından yürütülecek 1 aylık çalışma ile kaldırılacak. Bu çalışma ile birlikte Sille'de film çekmek isteyen yapımcıların önündeki en büyük engel kaldırılmış olacak. Göze hoş görünmeyen görüntülere rastlanmayacak.

SIKINTILI NOKTALARA NEŞTER

Çalışmalarla ilgili yerinde yapılan incelemede  Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, MEDAŞ Şebeke Planlama Müdürü Mustafa Emre Şafak, MEDAŞ Selçuklu İşletme Sorumlusu Cafer Yıldırım, MEDAŞ Çağrı Merkezi ve Müşteri İlişkileri Müdürü Arif Cerav ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş hazır bulundu. Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Görgülü, Sille'nin arkeolojik sit alanı içinde yer aldığını, yapılacak çalışmalar da ise Müze Müdürlüğü'nden, Tabiat ve Kültür Müdürlüğü'nden bir personelin bulunması gerektiğinin altını çizdi. Yapılacak çalışmalar için bütün tedbirlerin alındığını aktaran Görgülü, “Besmele çekilecek. Kazı çalışmaları başlatılacak. Sıkıntılı hangi nokta varsa neşteri vuruyoruz. Sille'yi kaybetmeme adına bizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Belediye olarak Sille'ye ciddi yatırımlar yapıyoruz. Cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını tamamladık. Kanalın revizyonunu gerçekleştirdik. Sille Barajı'nı tesis ettik. Bunların kıymetini bilmeyiz. Sille'de  yaşayan vatandaşlarımıza da ciddi görevler düşüyor. Bu değeri, hep birlikte korumalıyız. MEDAŞ'a bölgeye yaptığı ve yapacağı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

3-2-030.jpg

SİLLE'YE 2 BÜYÜK PROJE

MEDAŞ Şebeke Planlama Müdürü Mustafa Emre Şafak Sille'nin Konya ve Konya turizmi için çok önemli bir yere sahip olduğunu aktardı. Şafak, “MEDAŞ için Sille'nin ayrı bir yeri var” dedi. Bu yıl Sille'ye 2 önemli yatırım yapacaklarını dile getiren Şafak, “Hacıali Ağa, Hacı Kamber ve Mali Sokakta ve bunlarla bağlantılı daha küçük sokaklarda çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalar için 400 bin TL bütçe ayırdık. 2. yatırımımız da Baraj Caddesi'nin aydınlatılmasıdır. Burası için de 200 bin TL'lik bir bütçe ayarladık. Toplamda Sille'ye 600 bin TL'lik bir yatırım yapmış olacağız. Sille'yi daha güzel bir hale getirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

KAZMA BU HAFTA VURULACAK

MEDAŞ Selçuklu İşletme Sorumlusu Cafer Yıldırım da Sille'ye yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yapılacak yatırımların planlandığını ifade eden Yıldırım, kendilerinin de çalışmaları yakından takip edeceklerini kaydetti. Yıldırım, daha sonra şunları kaydetti: “Elektrik direklerini, kabloları kötü bir görüntü oluşturduğu için yeraltından götüreceğiz. Çalışma yapacağımız sokaklar biraz dar. Bu yüzden çalışmaların büyük çoğunluğu el işçiliği ile yapılacak. Geciktirmeden bitirmeyi arzuluyoruz. Kısmet olursa kazmayı bu hafta içinde vuracağız. Yine Baraj Caddesi'nin kazılarını bitirdik. Direklerimizi bekliyoruz, bu hafta içinde gelecek. Önümüzdeki hafta Baraj Caddesi çalışmalarını bir ay sonra da elektrik direkleri ve kablo çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yapacağımız işi daha erken bitirebilecek gücümüz var fakat, el işçiliği gerektirdiği için iş süresini 1 ay olarak belirledik.  MEDAŞ Çağrı Merkezi ve Müşteri İlişkiler Müdürü Arif Cerav da şöyle konuştu: “Sille, tarihi ve kültürel bir nokta. MEDAŞ gereken her ne ise layıkı ile yapacaktır. Bizlere düşen çalışmalardan sonra da Sille ile bağımızı koparmamaktır. Sille'yi daha güzel görmek istiyoruz. Bu noktada ilgili kurum ve kuruluşlar ile irtibat halindeyiz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum