Mecliste doğalgaz polemiği

Mecliste doğalgaz polemiği

Doğalgaz sıkıntılarıyla ilgili Sanayi ve Ticaret Komisyonunun hazırladığı rapor Meclisi karıştırdı

Doğalgaz sıkıntılarıyla ilgili Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nun hazırladığı rapor Meclisi karıştırdı. Raporda eksiklikler bulunduğunu belirten MHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Ünal ile Komisyon Başkanı Erol Küçükbakırcı ile arasında sözlü tartışma yaşandı.

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayının dünkü birleşiminde doğalgaz sorunu tansiyonu yükseltti. Doğalgaz sorunlarını içeren İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nun hazırladığı raporu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grubunun yetersiz bulması sonucu çıkan tartışmada Meclis’te tansiyon bir anda yükselirken, Meclis Başkan Vekili Ahmet Ünal birleşime 10 dakika ara vermek zorunda kaldı.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğalgazlarını açtırmak, tesisat bağlatmak ve abone olmak isteyen vatandaşların Gaznet önünde uzun kuyruklar oluşturmasını EPDK’ya sunulmak üzere rapor haline getiren İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, raporu Meclise sundu. Geçtiğimiz haftalarda da konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Küçükbakırcı, vatandaşların yüklenici firmanın “bugün git, yarın gel” anlayışından sıkıldığını ancak firmanın bu sorunu çözmek için hiçbir gayrette bulunmadığını kaydetti.  “Yüklenici firmada çalışan memur daha işini nasıl yapacağını bilmiyor” diyen Erol Küçükbakırcı, komisyon üyeleriyle birlikte İl Genel Meclisi’nde şunları söyledi: “Vatandaşın abonelik, fatura, gaz açtırma, kapatma, tesisat bağlatma, doğalgaz hattı gibi taleplerini sürekli ileri bir tarihe atarak erteliyor. 3–4 ay süren bu gel-gitlerden dolayı vatandaşımız canından bezmiş durumda.” Yüklenici firmanın telefonları cevap vermediği gibi trilyonlarca iş yapan firmanın fotokopi makinesinin bile olmadığını dile getiren Küçükbakırcı, gelinen noktada yüklenici firma hizmetlerinin doğru ve düzenli işlemediği kurumu idare edenlerin işinin ehli olmadığının ortaya çıktığını bildirdi.

2004 yılında 5 yıl içinde Konya’nın her tarafına doğalgaz götüreceğini belirten yüklenici firmanın belli bölgeler hariç gazı götürmediğini de aktaran Küçükbakırcı, “2006 yılından itibaren hiçbir yatırım yapılmamıştır. 2004 yılında doğalgaz ihalesini kazanan Kayseri’den sonra ikinci iliz. Ancak Konya’nın gaz dağıtımında ciddi eksiklikler vardır. Hâlbuki 2002 yılı imarlı yerlerin 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerekiyordu. Maalesef 2006 yılından bu yana yüklenici firma ihalelerde verilen şartları tam olarak yerine getirmemiştir” dedi.

Raporun okunmasından sonra rapor hakkında söz alan MHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Ünal, komisyonun önemli bir konuya değindiğini ancak hazırlanan söz konusu raporun içeriğinin bir vatandaşın şikayet dilekçesinden farksız olduğunu söyledi. “İhaleyi kim yapmış? Gaz ihalesine kimler ortak? 5 yıl içinde firma sorumluluklarını niye yerine getirmemiş? Firmaya sözleşmede hükümleri yerine getirmediği takdirde uygulanacak müeyyide nedir?” sorularının raporda yer almasının gerekliliği üzerinde duran Yılmaz Ünal, konuyla ilgili bazı meclis üyelerinin “Meclisin sorunu EPDK’ya sunmaktan başka bir yetkisi olmaz” sözlerine ve daha önce basında çıkan “Meclis gaza geldi” haberlerine de tepki göstererek, “Bu meclis aldığı kararlarlarda hiçbir zaman gaza gelmez ve yapabileceğinin en iyisini yapar. Burada söz konusu vatandaşın mağduriyeti ama komisyonun hazırladığı rapor eksikliklerle dolu. Raporda belirtilenler hiçbir somut nedene dayanmıyor. Somut gerekçeler belirtilmeden EPDK’ya sunulan rapor şikayet dilekçesinin şişirilmiş halinden başka bir anlam ifade etmez” dedi.

Ünal’ın bu ifadelerine “Sizin kadar ben de bu meclisin yetkililerini biliyorum” diyerek tepki gösteren Küçükbakırcı’nın, “Bu konulara Sayın Ünal’ın sürekli alerjisi var. Sanırım yine tansiyonu çıktı. Onun için böyle konuşuyor” demesi Meclis’te tansiyonu biran da yükseltti. Bu sözler üzerine Ünal’ın, Küçükbakırcı’dan sözlerini geri almasını istemesi Meclis’te havayı biran da ısıttı. Polemiğin yükselmesi üzerine Meclis Başkan Vekili Ahmet Ünal, oturama 10 dakika ara verdi. Verilen aranın ardından tekrar kürsüye gelen Erol Küçükbakırcı, sözlerinde herhangi bir hakaretin olmadığını ancak alerji kelimesinin yanlış anlaşıldıysa sözlerini geri aldığını ifade etmesiyle Meclis’te hava tekrar normale döndü. Tartışmaların ardından hazırlanan rapor EPDK’ya sunulmak üzere kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.