Meclis'te 150 milletvekili emekli oldu! 52 bin lira maaş alacaklar

Meclis'te 150 milletvekili emekli oldu! 52 bin lira maaş alacaklar

Halk arasında en çok konuşulan meselelerden birisi de milletvekillerinin maaşları. Son olarak EYT kapsamında 150 milletvekili emekli oldu ve 52 bin lira emekli maaşı alacaklar.

Türkiye'de vatandaşın en çok konuştuğu meselelerden birisi de milletvekili maaşları. Yüksek maaş alan milletvekilleri emekli olunca da yüksek bir maaş almaya hak kazanıyor.

TBMM'den yaklaşık 150 milletvekilinin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşması sonucu emekliliğe hak kazandığı ve 52 bin lira emekli maaşı alacağı ortaya çıktı.

tbmm-genel-kurul-aa-1965995.jpg

TBMM'de yaşları 41 ila 53 arasında değişen yaklaşık 150 milletvekili genç yaşta emekli oldu. Üstelik milletvekilleri, diğer EYT'liler gibi maaşın bağlanması için aylarca beklemek durumunda da kalmadı. Yaklaşık 70 vekil ise sigorta başlangıç tarihi ile sigortalılık süresi şartlarına takıldığı için erken emeklilik şansını kıl payı kaçırdı.

Haberde belirtilen detaylara göre, EYT sayesinde emekli olan vekiller, 74 bin liralık maaşın yanı sıra 52 bin lira da emekli vekil aylığı aldı. Toplam aylık gelirleri 126 bin lirayı buldu. Düzenlemeden, yaşı bekleyen çok sayıda eski milletvekili de yararlandı.

EYT'den emekli olan milletvekillerinden özellikle yaşları 41-43 civarında olanlar emekliliğe yaklaşık 17 yıl erken kavuşmuş oldu. 2 yıl milletvekilliği yapanlar, diğer şartları yerine getirdiklerinde milletvekili emeklisi olma ayrıcalığına kavuşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum