'Meclis, İntikam Duygularının Tatmin Edileceği Yer Değildir'

'Meclis, İntikam Duygularının Tatmin Edileceği Yer Değildir'

Antalya'da 18 yıldır faaliyet gösteren özel okulun imar planının Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li meclis üyelerinin gayretiyle iptal edilmesine tepki gösteren isimlerin başında gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye...

Antalya'da 18 yıldır faaliyet gösteren özel okulun imar planının Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li meclis üyelerinin gayretiyle iptal edilmesine tepki gösteren isimlerin başında gelen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye meclislerinin 'intikam duygularının tatmin edileceği yerler' olmadığını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçe sınırları içerisindeki Toros Eğitim Kurumları'na ait Narenciye İlköğretim Okulu'nun bin ölçekli uygulama imar planının hukuk ve meclis zorlanarak iptal edildiğini söyledi. Kurulduğu günden bu yana binlerce mezun veren, halen 800 civarı öğrencinin eğitim aldığı okulun imar planının iptal edilmesinin Antalya'ya ve topluma bir fayda sağlamayacağını vurgulayan Uysal, "Koca bir şehrin meclisinin intikam duygularıyla, siyasi çatışma duygularıyla oyalanması, hukuki imiş gibi gösterilerek rövanşist bazı duyguların tatmin edilmeye çalışılması uygun değildir." dedi. Uysal, iptal kararının alındığı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısında yaşananlara şu sözlerle dikkat çekti: "Gördük ki büyükşehir belediye başkanımız ve AKP yetkilileri bence bir telaşla, işin haksız olduğunu bilmenin telaşıyla üste çıkıp, bir de aldıkları karara karşı oy kullanan grupları aşağılamaya çalıştılar. Bu trajikomik bir tavır. Neyin neden yapıldığını herkes görüyor. Bu siyasi çatışma kararıdır. Antalya'ya, toplumumuza faydası olsun diye alınmış kararlar değildir. Bir takım parti gruplarının da bunlara karşı çıkması son derece olağandır, hukukidir, Antalya'nın yararınadır. Bunun aksine bir tavır AKP'nin koca büyükşehir belediye meclisini bu tip rijit, intikam duygularına alet etme çabasıdır."

Antalya'da yaşananların, Türkiye genelinde hükümetin Hizmet Hareketi'ne yönelik tavrıyla ilgili olduğunu ve bunun herkes tarafından bilindiğini kaydeden Uysal, "Elden ne gelirse yapılmaya çalışıldığı kanaatindeyim ben. Bu tip faaliyet gösteren eğitim kurumlarının yıkılması, kapatılması konusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor AKP yetkilileri. Hukuku böyle eğip bükmek toplumun adalet duygusunu rencide eder. Bir de toplumun zekasını küçümsemek, meclis üyelerinin zekasını küçümsemek, hukuki bir nedenle bunlar yapılıyormuş gibi davranmak, ancak tebessüm ettirici türde zavallı bir tavırdır. Gerçekten tutarlı bir tavır olsa bakar, gözden geçiririz ama yaşananları, Türkiye genelinde yaşananları herkes görüyor. Hukuki olmayan, üzüm yemeyi değil bağıcıyı dövmeyi hedefleyen bir tavır görüyorum. Verimsiz, Antalya'ya faydası olmayacak bir tavır." değerlendirmesinde bulundu.

"HER İŞ BİTTİ BU MU KALDI?"

Bir eğitim kurumunun başına gelenlere insanların, "Bir büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi niye bu işle uğraşıyor? Her iş bitti de bunlar mı kaldı? Antalya'ya hizmet etmeye çalışmaları gerekirken, onlarca yıldır faaliyet gösteren okulların kapatılmasına dönük çabanın nedeni nedir?" diye tepki gösterdiğini aktaran ve bir hukukçu olarak iptal kararının idari yargıdan döneceğine inandığını ifade eden Ümit Uysal, "Toplumun bu işe kıymet vereceği nokta şudur?" diyerek şöyle konuştu: "Uzun yıllardır faaliyet gösteren bir eğitim kurumunun sırf siyasi kapışma ortamı nedeniyle, sırf intikamcı duygularla, sırf kişisel tatmin amacıyla kapatılmaya, rencide edilmeye çalışılmasıdır. Bu noktadan bakmadığımız zaman konu çatallanır, bağlamından kopar. Antalya halkının bakacağı yer şurasıdır: 'Biz bu meclisi, siz intikam duygularınızı tatmin edin diye mi seçtik?' diyecektir vatandaş. 'İşiniz bu mu?' diyecektir. 'İşinize bakın, Antalya'ya hizmet edin' diyecektir. Olaya buradan bakmazsak toplumun yüzde 90'ının diyebilirim ben, AKP'ye oy verenlerin de, bunu doğru bulduğunu zannetmiyorum. Hiç kimsenin doğru bulmadığı çerçeve esas budur."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.