Meclis Başkanı özel oturumda konuştu

Meclis Başkanı özel oturumda konuştu

Meclis Başkanı Çiçek: Ayrılık ve ayrımcılığı reddedip birliği savunacağız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, geçmişten ders alarak geleceğin inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Meclis'in iradesinin milletin iradesi olduğuna dikkat çeken Çiçek, birlik beraberliği ebediyen sürdüreceklerini dile getirerek, ayrılık ve ayrımcılığı reddedip birliği savunacaklarını ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 'nin açılışının 93. yıldönümü sebebiyle Genel Kurul yapıldı. Abdullah Gül, kuvvet komutanları, büyük elçiler ve yabancı konukların katıldığı genel kurulda konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, kahraman milletvekilleri, şehit ve gazileri minnet ve şükranla andığını söyledi.

Meclisin iradesinin milletin iradesi olduğuna dikkat çeken Çiçek, herkesin bunu öyle bilmesi ve öyle anlaması gerektiğini belirterek, kanunları ona göre uygulaması gerektiğini vurguladı. Meclisin 93 yıllık içinde tarihi sorumluluğu içinde çalıştığını dile getiren Çiçek, 23 Nisan'ın İstiklal ve İstikbalin adı olduğunun altını çizdi. Özgürlük ve bağımsız, gelişmiş bir ülke meydana getirmek için çalıştıklarını anlatan Çiçek, kazanımlara sahip çıkmaya mecbur olunduğunu ifade etti.

Can suyunun milletin iradesinde olduğunu belirten Çiçek, geçmişten ders alarak geleceğin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Birlik beraberliği ebediyen sürdüreceklerini dile getiren Çiçek, ayrılık ve ayrımcılığı reddedip birliği savunacaklarını söyledi.

Yeni bir toplumsal sözleşmenin milletin en temel beklentisi olduğunu anlatan Çiçek, bu talebin savsaklanamayacağını kaydetti. Çiçek, "Yasa çıkarmak yetmiyor. Kanun koyucunun iradesine uygun olarak bunların yorumlanması ve uygulanmasıdır. Bu konularda bazı sorunlar yaşamaktayız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.