'Meb'de Artık Hak Eden Değil, Torpilli Ve Siyasi Davranan Yönetici Olacak'

'Meb'de Artık Hak Eden Değil, Torpilli Ve Siyasi Davranan Yönetici Olacak'

Kahramanmaraş’ta okul yöneticilerini değerlendirme sürecinin ardından gerçekleşen okul müdürü atamaları protesto edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sendikası'na üye bir grup okul idarecisi, basın...

Kahramanmaraş’ta okul yöneticilerini değerlendirme sürecinin ardından gerçekleşen okul müdürü atamaları protesto edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sendikası'na üye bir grup okul idarecisi, basın açıklaması yaparak atamalara itiraz etti.

Grup adına açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sendikası Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Gökhan, yapılan uygulamayı ‘Tarihin En Kapsamlı Tasfiye ve Siyasal Kadrolaşma Operasyonu’ olarak değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda iktidara yakın sendikanın üyelerine yüksek puan verildiğini öne süren Gökhan, “Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi. Değerlendirme sonuçlarına göre torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, beceresi hiçe sayılmış ve görevine son verilmiştir. Bu müdürler 25 yıldan sonra öğretmenliğe döndürülecek. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yönetici koltuğunda artık hak eden değil, torpili olan ve siyasi ideolojik davrananlar oturacak.” diye konuştu.

MEB yasasının kazanılmış hakları yok eden bir yasa olduğunu savunan Gökhan Şöyle konuştu: “Herkes takdir eder ki bir ilçe milli eğitim müdürü ya da ilçe milli eğitim şube müdürünün, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığını bilmesi mümkün değildir. Üstelik 2-3 aydır şube müdürü koltuğunda oturanlar, bu oklu müdürleri ile hiç çalışmadan neye göre değerlendirme yapmıştır? Çok açık söylüyoruz, değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. MEB yasası zaten kazanılmış hakları ve sosyal statüleri yok eden bir yasadır. Bu yasanın akabinde çıkartılan yönetici atama yönetmeliğinin ucube olduğunu ilan etmiş, yönetmelikte yer alan hususların eğitim hayatımızda ciddi bir kaosa yol açacağını belirtmiştik. Hukuku yerle bir eden kazanılmış hakları bir gecede insanların ellerinden alan bu yasa ve yasanın getirdikleri Türk Milli Eğitim Tarihi için utanç vesikasıdır. 76 bin okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.