MEB tatili uzatıyor

MEB tatili uzatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yarı yıl tatilini 1 aya çıkarmaya hazırlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Henüz resmi bir açıklama yok" derken Tanfer Ata ise, "MEB Doğu'daki sıkıntılar nedeniyle böyle bir karar aldı" dedi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in planladığı bu değişiklik eğer hayata geçerse yarı yıl tatili 15 günden 30 güne çıkacak. Değişikliklerin 2015-2016 eğitim öğretim yılında uygulanmayacağı, 30 günlük yarıyıl tatili planlamasının 2016-2017 eğitim öğretim yılında uygulanacağı konuşuluyor. MEB, konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. MEB'in eğitim ve öğretim yılının başında açıkladığı takvime göre stresli geçen yazılı ve sözlü sınavlardan sonra öğrenciler 22 Ocak 2016 tarihi itibariyle yaklaşık 15 günlük dinlenme molası verecek. 15 tatilin bitiş günü ise 5 Şubat 2016. Öğrenciler bu tarihten sonraki ilk Pazartesi günü 2015-2016 eğitim-öğretim döneminin ikinci dönemine başlayacak. Değişiklik bu dönem hayata geçirilirse öğrenci ve öğretmenler 1 ay tatil yapacak. Yaz tatilinin süresi de 15 gün kısalacak.

HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "2015-2016 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 22 Ocak 2016 tarihinde sona erecek. MEB'in açıkladığı takvim işliyor. Yarıyıl tatilinin 1 aya çıkarılacağı şeklinde söylentiler var. Ama henüz resmi bir açıklama yok. Hafta sonu il müdürleri toplantısı var. Konu orada gündeme gelebilir. Tarafımıza iletilen bir bilgi olduğunda kamuoyuyla paylaşılırız" açıklamasında bulundu.

OKULLARA KİLİT VURULMASINI ONAYLAMIYORUZ

Değişiklik hakkında değerlendirmelerde bulunan Türk-Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata da, MEB'in Güneydoğu'daki sıkıntılar nedeniyle böyle bir karar aldığını belirtti. Ata, "Doğu'daki bir çok okulda sıkıntılar nedeniyle eğitime ara verildi. Okullara kilit vuruldu. Öğretmenler, şehirlerden ayrıldı. Eğitimciler orada vazifelerini yerine getiremiyor. Okulların boşaltılması, kapılara kilit vurulmasını, eğitime ara verilmesini tasvip etmiyoruz. Hükümet bu nedenle yarı yıl tatilini uzatmak istiyor. Bunlar pansuman tedbirler. Kesin çözümlere ihtiyaç var. Konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama yok. Ama MEB bu söylentiyle kamuoyunun tepkisini ölçmeye çalışıyor. Eğitim ve öğretim sekteye uğratılmamalı. Okulları kapatırsak birilerinin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Kaos çıkarmak isteyenler var" sözlerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.