Mazlumların yüzü gülecek

Mazlumların yüzü gülecek

Müslümanların ihtiyacına sessiz kalmayan dernekler; kardeşlik duygusunun yaşatılması için Kurban Bayramı'nda seferber oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin yardımlarını yüzlerce ülkeye ulaştırıyor

Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'lar ve dernekler, kurban seferberliğini başlattı. Hayırseverler ve hazırlığını tamamlayan dernekler, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Türkiye'nin 81 ili başta olmak üzere; Ortadoğu ve Afrika'da yaşayan Müslümanların ihtiyaçlarını giderecek. Hayırseverlerin bağışladığı yardımlar, dernekler aracılığı ile binlerce insana ve yüzlerce ülkeye ulaştırılacak. Yardımlarla birlikte alınan kurbanlar, bayram süresince kesilecek ve kayda alınarak, muhtaç ailelere dağıtılacak. 2017 yılı Kurban Bayramı kurban bedellerini açıklayan dernekler ise vatandaşlardan bağış bekliyor. Dernek yetkilileri, İslam dininin öngördüğü kardeşlik duygusunun yaşattırılmasını ve ihtiyaç sahiplerinin unutulmaması gerektiğini söylüyor.

MAZLUMLARA CANSUYU OLACAKLAR

Kurban Bayramı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya Şube Başkanı İsmail Tozan, Türkiye başta olmak üzere yaklaşık 33 ülkede kurban seferberliği başlattıklarını dile getirdi. Tozan, geçen yılki bayramda 25 ülkeye ve 60 farklı bölgede hizmet verdiklerini belirtti. Aciliyeti olan ülkelerin varlığına dikkat çeken Başkan Tozan, “Afrika'da insanlar, yeterince beslenemiyorlar. Kıtlıt var, iş imkanları yok” dedi. Ortadoğu ülkelerinde yaşanan işkence ve zulme rağmen yardımlarını partner kuruluşlar ile ileteceklerini ifade eden Tozan, “Bu yıl Moro, Mynmar, Pakistan ve Afganistan gibi ülkelere gideceğiz. Bu bölgelerde yaşayan Müslümanlar, huzura muhtaç. Huzursuzluklarına bir de açlık eklenince daha da zorluk çekiyorlar. Biz yardımlarımızı kendi imkanlarımız ile yapmıyoruz. Allah, razı olsun el birliği ile birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Yardımdan dolayı çok mutlu oluyorlar. Yardıma giden kardeşlerimizin tişörtünün üzerinde bulunan Türk bayrağını öpüyorlar. Sahipsiz olmadıklarını biliyorlar. Başları sıkışınca yardımlarına koşacak din kardeşlerinin olduğunu biliyorlar. Dünya Müslümanlarının ümidi Türkiye'deki Müslümanlardır. Bu anlamda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Kurban bedellerimiz bölgesine göre 400 ile bin 300 TL arasında değişiyor” açıklamalarında bulundu. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UZANAN EL OLUN

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, 25 yıldır kurban organizasyonu yaptıklarını dile getirdi. 100'e yakın ülke ve bölgede seferber olacaklarını aktaran Uysal, vekalet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen hayırseverlerin, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırma imkanına sahip olduklarını söyledi. Bir kurban bedelinin 620  TL olarak belirlendiğini kaydeden Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müslümanların neler yaşadıklarına hepimiz şahit oluyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kardeşliğimizi pekiştirmenin vaktidir. Konyalılar'a güvenimiz tam. İhtiyaç sahiplerine uzanan el olacaklarını biliyoruz. Bir garibanın yüzünü güldürebilmenin mutluluğu, başka hiçbirşeye değişmez. Kendinizi bu mutluluktan ve sevaptan alıkoymayın.”

KURBAN BAYRAMINI FIRSAT BİLMELİYİZ

Es Sirac Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Hüsnü Şimşek, kendi imkanları dahilinde bayram için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösterecek olan diğer derneklere teşekkür eden Şimşek, Konya'da yaşayan öğrencilere kurban eti toplayacaklarını aktardı. Şimşek, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “İslam, kardeşlik dinidir. Yardımlaşmayı önde tutar. Kurban bayramında yapılan yardımlar, insanları kaynaştırıyor. Ümmetin duasına, Cenab-ı Allah (c.c)'nin de rızasına talibiz. Aramızdaki bağların kuvvetlenebilmesi için bayram bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.