‘Marmara depreme karşı   güvenli hale getirilmeli’

‘Marmara depreme karşı güvenli hale getirilmeli’

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Marmara Bölge Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile Marmara Bölgesi’ndeki 98 organize sanayi bölgesinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Marmara Bölgesi’ndeki OSB’lerin sorun ve taleplerinin istişare edildiği toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Marmara Bölgesi’nin Türk sanayisinin kalbi olduğunun altını çizdi. Bölgede 75’i işletme aşamasında olmak üzere toplam 98 organize sanayi bölgesi olduğunu ifade eden Kütükcü, Marmara Bölgesi’ndeki OSB’lerde 33 bin 724 fabrikanın üretim yaptığını, 938 bin 633 kişiye de istihdam sağlandığını belirtti. Kütükcü, “81 ilimizdeki tüm organize sanayi bölgelerimizde 67 bin fabrikamızın yarısı,2.5 milyonluk toplam istihdamımızın da yüzde 37.5’u Marmara Bölgemizde. Üretim tarafına baktığımızda ise, bölgedeki organize sanayi bölgelerimiz, Türkiye’deki tüm OSB’lerimizin toplam üretiminin yüzde 33’ünü gerçekleştiriyor” ifadeleriyle bölge sanayisinin önemine dikkat çekti.

Marmara Bölgesi’ndeki olası deprem gündemine de değinen Kütükcü, bölgedeki organize sanayi bölgelerinin depreme karşı daha güvenli haline getirilmesi gerektiğini vurgulaladı. Toplantıya katılarak OSB’lerin taleplerini dinleyen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise, OSB’lere Türk sanayisine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.