Mardinli İş Adamları Kazakistan’da Buğday Üretmek İstiyor

Mardinli İş Adamları Kazakistan’da Buğday Üretmek İstiyor

Mardinli iş adamları Kazakistan’daki yatırım ve iş olanaklarını yerinde inceledi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi Güney Doğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu'dan (GÜNSİAF) bir grup iş adamı Kazakistan’a gelerek temaslard.

Mardinli iş adamları Kazakistan’daki yatırım ve iş olanaklarını yerinde inceledi. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi Güney Doğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu'dan (GÜNSİAF) bir grup iş adamı Kazakistan’a gelerek temaslarda bulundu.


Türkiye’nin Almatı Başkonsolosluğu ve Almatı Ticari Ataşeliği tarafından organize edilen program kapsamında Konsolosluk binasında bir araya gelen Kazak ve Türk işadamaları görüş alışverişinde bulundu.

Özellikle tarım alanındaki yatırımları ilgi duyan Mardinli işadamları, Kazakistan’ın çok geniş ve verimli topraklara sahip olduğunu ve bu topraklarda buğday üretimi yapmak istediklerini ifade etti. Türkiye’nin Almatı Ticari Ateşesi Derviş Öztürk, Türkiye’den bu ülkeye gelen bütün işadamlarına yardımcı olduklarını ve yatırım yapacak iş adamlarına her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Mardin Kızıltepe’den gelen Türk işadamlarının bu ziyaretinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Ateşe Öztürk: “Bu ziyareti çok önemsiyoruz. Gelen heyetteki bütün işadamları kendi alanlarında söz sahibi ve tecrübeli. ” dedi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.