Mandalina düşüşe geçti

Mandalina düşüşe geçti

Akdeniz'den Türkiye'ye yayılan narenciye ürünlerinde düşüş sürüyor. Sezon başında kilosu 2 TL olan mandalinanın kilosu 75 kuruşa kadar düştü. Fiyatlardaki düşüş tüketiciyi sevindirdi

Kışlık ürünler tezgah ve market reyonlarındaki yerini aldı. Ekim başından bu yana tezgahlarda yerini alan narenciye ürünleri tezgahların renklenmesini sağlamıştı. Hasat edildiği zaman ilk zamanlarda 2 TL'ye satılan mandalinanın kilosu 75 kuruşa kadar düştü. Pazardaki hareketlilik esnafı sevindirirken meyvedeki ucuzlukta halkın yüzünü güldürdü. Konya'nın meşhur narenciye satıcısı olan Portakalcı Erol, işlerinin iyiye doğru gittiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkedeki belirsizlikler meyve fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu. Şu anda mandalinanın kilosu 1 TL'ye kadar geriledi. İşlerimiz yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Şu an narenciye almanın tam zamanı. Meyveler yağışa doydu. Oldukça tatlandı ve olgunlaştı. İyi portakal ve mandalinanın yemenin tam zamanı. Muhacir Pazarı meyve satıcısı Mehmet Uçan da, “ Seçimin ardından fiyatlarda düşüş başladı.

Şu anda satışlarımız oldukça iyi vatandaşın meyveye ilgisi yoğun. Fiyatlarda düşük olunca 10 kiloya yakın alabiliyor. 2 hafta önce sattığımız 4 kilo 5 TL olan portakalı şu anda 7 kilo 5 TL'ye satıyoruz. Fiyatlarda muazzam bir düşüş var. Gene aynı şekilde 4 kilo 5 TL'ye sattığımız mandalinayı şu anda portakalla aynı fiyattan 7 kilo 5 TL'ye satıyoruz. Fiyatlardaki bu düşüşün nedeni meyvenin bolluğu. Akdeniz meyveye doydu. Ülkenin dört bir yanına ihracat yapıyor. Yurt dışında Rusya'ya yapılan ihracatta gönderilen meyveler geri dönmeye başladı. Bunun da etkisi var. Piyasalar yavaş yavaş düşmeye başladı. İlerleyen haftalarda daha da düşük fiyatlara narenciyeyi tüketiciler tüketebilme ihtimali var” ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.