Manavgat Turizm Gelirleri Bakımından 28 Ülkeden Daha İleri

Manavgat Turizm Gelirleri Bakımından 28 Ülkeden Daha İleri

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Dünya Turizm Örgütü(DTÖ) verilerine göre dünya turizm gelirlerinin yüzde 0,3'nün 210 bin yatak kapasiteli Manavgat destinasyonunda karşılandığını bildirdi. Başkan Boztaş, MATSO...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Dünya Turizm Örgütü(DTÖ) verilerine göre dünya turizm gelirlerinin yüzde 0,3'nün 210 bin yatak kapasiteli Manavgat destinasyonunda karşılandığını bildirdi. Başkan Boztaş, MATSO toplantı salonunda bayramlaşmaya gelenlere Manavgat turizm gelirleriyle ilgili bilgilendirme yaptı.

    DTÖ'nün açıkladığı 1 trilyon 159 milyar dolarlık dünya turizm gelirinin yaklaşık yüzde 2,8’ini Türkiye, bunun yüzde 0,9’unu Antalya karşıladığını belirten Boztaş, yüzde 0,9 'unda yüzde 0,3’ünün de Manavgat'ta sağladığı ifade edildi. Manavgat’ın turizm gelirinin 28 ülkeden fazla olduğunu söyledi.

    DTÖ'nün raporuna göre Antalya’nın yaklaşık 10,6 milyar dolarla Avrupa sınıflamasında yer alan 39 ülkeden daha fazla turizm gelirine sahip olduğunu vurgulayan Boztaş, Manavgat’ın ise yaklaşık 3,5 milyar dolarla Avrupa sınıflamasında yer alan 54 ülkenin 28’inden daha fazla turizm gelirine sahip olduğunu kaydetti. Boztaş, şu bilgileri verdi: "Slovenya 2 milyar 791 milyon dolar, Slovakya 2 milyar 556 milyon dolar, Malta1 milyar 403 milyon dolar, İzlanda 1 milyar 055 milyon dolar, Sırbistan1 milyar 053 milyon dolar."

    Ocak-Ağustos döneminde Antalya’ya gelen yabancı turist sayının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7.01 arttış olduğunun altını çizen Boztaş, ülkeye gelen yabancı turist sayısında ise bir önceki yıla göre yüzde 6,9’ luk artış söyledi.

    2014 yılı ocak-ağustos döneminde Antalya’ya gelen yabancı turist sayısında ise ilk 5 sırayı Rusya, Almanya, Hollanda, İngiltere ve İsveç ülkelerinden gelen turistler oluşturduğunu belirten Boztaş, sözlerini şu sözlerle tamamladı: "Manavgat’ın ise yaklaşık 3,5 milyar dolarla Avrupa sınıflamasında yer alan 54 ülkenin 28’inden daha fazla turizm gelirine sahip bir destinasyon. Bu destinasyonun kıymeti iyi bilinmeli ve turizm potansiyeli bakımından güçlü olduğumuzu iyi bilmeliyiz. " CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.