Mali'de 9 Bm Askeri Öldürüldü

Mali'de 9 Bm Askeri Öldürüldü

Mali'nin kuzeyinde devriye gezen Birleşmiş Milletler(BM) Barışgücü'nde görevli 9 Nijerli asker pusuya düşürülerek öldürüldü. BM'den yapılan açıklamada, Mali'deki en kanlı saldırıya uğradıkları bildirildi. Mali'deki BM Barışgücü...

Mali'nin kuzeyinde devriye gezen Birleşmiş Milletler(BM) Barışgücü'nde görevli 9 Nijerli asker pusuya düşürülerek öldürüldü. BM'den yapılan açıklamada, Mali'deki en kanlı saldırıya uğradıkları bildirildi.

Mali'deki BM Barışgücü sözcüsü Olivier Saldago yaptığı açıklamada, BM askeri konvoyunun kuzeydoğudaki çöl kasabaları olan Menaka ve Ansongo arasında ağır silahlı gruplar tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. Nijerli bir BM görevlisi saldırıyı El Kaide bağlantılı Batı Afrika'da Birlik ve Cihad Hareketi'nin (MUJAO) gerçekleştirdiğini söyledi.

Libya'da Muammer Kaddafi için paralı askerlik yapan Tuareglerin 2012'de Mali'ye dönerek kuzeyin geniş çöllerinde hakimiyeti ellerine almalarının ardından Mali ordusu, 'isyancılarla mücadele edemeyen hükümete' darbe yapmıştı.

Mali'de Minusma adıyla 9 binden fazla BM barış gücü konuşlanmış durumda .Afrika'nın demokrasiyle yönetilen az ülkelerinden biri olan Mali'nin kuzey bölgelerden başkent Bamako'ya ilerleyen militanları durdurmak için Fransız ve Afrikalı askerler Ocak 2003'te ülkeye askeri müdahalede bulunmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.