Mali Çalışma Bakanı: Kimse Yok Mu İle Kardeşliğimiz Aynen Devam Edecek

Mali Çalışma Bakanı: Kimse Yok Mu İle Kardeşliğimiz Aynen Devam Edecek

Batı Afrika ülkesi Mali’de Kimse Yok Mu Derneği'nin organize ettiği yardım kampanyasına iştirak eden bakanlar, Hizmet Hareketi ve Kimse Yok Mu Derneği'nin çalışmalarından sitayişle bahsetti. Mali Ufuk Türk Okulları, Mali Yardım Zamanı Derneği...

Batı Afrika ülkesi Mali’de Kimse Yok Mu Derneği'nin organize ettiği yardım kampanyasına iştirak eden bakanlar, Hizmet Hareketi ve Kimse Yok Mu Derneği'nin çalışmalarından sitayişle bahsetti. Mali Ufuk Türk Okulları, Mali Yardım Zamanı Derneği ve Avrupa Yardım Zamanı Derneği’nin katkılarıyla organize edilen kurban eti dağıtım törenine, Malili 3 bakan ve üst düzey yetkililerin yanı sıra Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen birçok saygın misafir iştirak etti.

Mali Çalışma Bakanı Bocar Moussa Diarra, Hizmet Hareketi ve Kimse Yok Mu gönüllülerinin faaliyetlerini şu ifadelerle dikkat çekti: “Gülen Hareketi’nin paylaşımcı felsefesini iyi biliyoruz ve tanıyoruz. Bayramınızı ailenizle ve sevdiklerinizle Türkiye’de de geçirebilirdiniz. Biz sizlerin bu kardeşliğinizi çok benimsedik. İnşallah bu kardeşliğimiz aynen bu şekilde devam edecek.”

Bakan Diarra, “Ben milli eğitim bakanı iken, Mali Horizon Okulları ile beraber çalışma fırsatımız oldu. Bu vesileyle sayın Fethullah Gülen’i tanıdım. Birçok kitabını okudum. Burada, paylaşılan güzelliklerin Gülen’in fikirleri ve felsefesinden esinlendiğini müşahede ettim. Tolerans ve paylaşmaya dayalı bir dini akım gördüm. Müslümanlığın camiden ibaret olmadığını, okulun da İslamiyet’te önemli bir yeri olduğunu gösterdiler. ” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İLE EN GÜÇLÜ BAĞLANTIMIZ, TÜRK OKULLARI

Türk hanımları ülkesine davet eden Kadın, Çocuk ve Aile Bakanı Oumou Sangare Ba ise Türk okullarının ehemmiyetine şu cümlelerle vurgu yaptı: “Bu organizasyonu düzenleyen Mali Ufuk Türk Okulları’na gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu okullar Mali’nin geleceği için çok güzel işler yapıyor. Türkiye ve Mali arasındaki en güçlü bağlantı, buradaki Türk okulları. Kendilerine teşekkürü borç biliyorum.”

Mali Ufuk Türk Erkek Lisesi’nde düzenlenen törene Diyanet İşleri Bakanı Tiérno Omar Hass Diallo, Bamako Valisi Hadi Traore, Bamako Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Profesör Adama D. Keita ve çok sayıda davetli katıldı.

37 BİN AİLEYE KURBAN YARDIMI ULAŞTIRILDI

Kimse Yok Mu Derneği, Mali Ufuk Türk Okulları, Mali Yardım Zamanı Derneği ve Avrupa Yardım Zamanı Derneği tarafından başkent Bamako ve 5 eyalette yaklaşık 37 bin aileye kurban eti ulaştırıldı. Türkiye ve Avrupa'dan Mali'ye gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, parçalanıp poşetlenen kurban etlerini Bamako'nun kenar mahalleri ve köylerinde dağıttı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.