Malezya ve Endonezya'da gösteriler

Malezya ve Endonezya'da gösteriler

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yaklaşık 500 kişi İsrail'in yardım gemilerine saldırısını protesto etti.

KUALA LUMPUR/CAKARTA (A.A) - Amerikan Büyükelçiliğinin önünde toplanan göstericiler "Gazze'yi Kurtarın", "Gazze'de İsrail Suçlarını Durdurun" pankartları taşıyarak, Filistin yanlısı sloganlar attı.
Göstericiler, ABD'den, müttefiki İsrail'e karşı tavır almasını isteyerek, büyükelçiliğe "İsrail'in yaptığının terörizm, çağ ve insanlık dışı barbarlık olduğu" belirtilen bir protesto mektubu verdi.
Göstericilerin arasındaki bir Filistinlinin ise kendisini kesici bir aletle doğrayarak intihar girişiminde bulunduğu, ancak polisin Filistinliyi kelepçeleyerek hastaneye götürdüğü kaydedildi.
Bu arada Malezya hükümeti de saldırıları kınayarak, İsrail'den gözaltına alınan yardım gönüllülerini derhal serbest bırakmasını istedi.
İsrail'in saldırıları Endonezya'da da protesto edildi.
Başkent Cakarta'da 200 dolayında göstericinin Karşılama Anıtında toplanarak İsrail'i protesto ettiği, gün içinde Amerikan Büyükelçiliğinin önünde de gösteri yapılmasının beklendiği kaydedildi.
Batı Cava eyaletinin merkezi Bandung'da Filistin ve BM bayrakları taşıyan 1000 dolayında öğrenci gösteri yaparken, Pamekasan'da da protestolar düzenlendi.
Endonezya hükümetinden yapılan açıklamada da "İsrail'in uluslararası sularda ilerleyen Mavi Marmara'ya baskınını şiddetle kınıyoruz" denildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.