Malatya’da Yaban Domuzları Ekili Alanlara Zarar Veriyor

Malatya’da Yaban Domuzları Ekili Alanlara Zarar Veriyor

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Hasırcılar, Boran ve Toygar mahallelerinde, sayıları son dönemde artan yaban domuzları mısır ile sebze ekili tarım arazilerine zarar veriyor. Domuzların ürünlerine zarar vermesini önlemeye çalışan...

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Hasırcılar, Boran ve Toygar mahallelerinde, sayıları son dönemde artan yaban domuzları mısır ile sebze ekili tarım arazilerine zarar veriyor. Domuzların ürünlerine zarar vermesini önlemeye çalışan çiftçiler, geceleri tüfeklerle tarlaları başında nöbet tutuyor.

Arazi sahiplerinden Adnan Engin, son günlerde bölgede yaban domuzu sayısının arttığını belirtti. Kalabalık gruplar halinde gezen hayvanların hem insanların canını hem de ürünlerine karşı tehdit oluşturduğunu söyleyen Engin, domuzların ürünlerine verdiği zararın artması üzerine tarlalarda tüfekle nöbet tuttuklarını söyledi.

Domuzların özellikle mısır ve sebze tarlalarına zarar verdiğini ifade eden Engin, "Ürünü yedikleri yetmiyormuş gibi bir de toprağı kazıyorlar. Bu yıl çok fazla domuz var. Geçtiğimiz yıllarda bu kadar sayıları çok değildi. Şimdi geceleri dışarı çıkmaya çekiniyoruz. Yaban domuzları ile karşılaşmaktan korkuyoruz" dedi.

Yaklaşık 10 dönüm mısır ekili arazisinin 2 dönümünün zarar gördüğünü öne süren Engin, bu durumdan etkilenen çiftçilerin çaresiz kaldığını kaydetti.

Hasırcılarda yaşayan çiftçi Mehmet Sevinçhan ise yaklaşık 3 gün önce ilçe merkezinden evine gelirken önüne irili ufaklı yaklaşık 15 yaban domuzu çıktığını ifade etti. Ekili arazilerden yaban domuzlarını uzak tutmak için tüfekle havaya ateş ettiklerini dile getiren Sevinçhan, sorunlarına çözüm aradıklarını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.