Malatya Film Festivali, 21-27 Kasım'da Yapılacak

Malatya Film Festivali, 21-27 Kasım'da Yapılacak

5. Malatya Uluslararası Film Festivali, Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda 21-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'nin de desteklediği...

5. Malatya Uluslararası Film Festivali, Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda 21-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'nin de desteklediği festivalde kısa film heyecanı da yaşanacak.

Malatya Uluslararası Film Festivali Four Seasons Hotel'de İstanbullu film severlere bir toplantıyla Festivalin amacının kısa film çekimini teşvik etmek olduğunu söyleyen Malatya Valisi, Süleyman Kamçı. “Amacımız Malatya turizmine katkıda bulunmak. Sinema severlerle sinemayı bir araya getirmek olacak. Ayrıca genç yeteneklere imkan sağlaya bilmek.” dedi.

Bu yıl düzenlenecek etkinlikte Suriyeli mültecileri de misafir edeceklerini vurgulayan Kamçı, “Bizde 8 bin’e yakın Suriyeli misafirimiz var. Onlara da bu sene festival boyunca ağırlık vermeye çalışacağız. Suriyeli çocuklara ve yetişkinlere ayrı ayrı film sunumları yapacağız.” şeklinde konuştu.

Festival hakkında bilgiler veren Malatya Uluslararası Fil Festivali Koordinatörü Hüseyin Namık Yıldırım, “Bu sene festivalimizin 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Açılış gecemiz 21 Kasım’da Malatya Kongre Merkezide yapılacak. Bu sene 125 film gösteriyoruz. Bu sene Türk sinemamızın 100’ün yılı olduğu için temamız ağırlıklı Türk sineması olacak. Hem film gösterileriyle hem de sergilerle Türk sinemasına ağırlık vereceğiz. Bu seneki seçkimizde dünya sinemasının dünya festivallerinde ödül almış filmleri göstereceğiz.” diye konuştu.

FESTİVAL EMEKÇİLERİ UNUTMADI!

Festivalde bu yıl ilk defa emekçilere de ödül verileceğini aktaran Yıldırım, “Festivalimizin bu sene ödül alacak sanatçılarımız Selda Alkur, İzzet Günay ve Ünal Küpeli olacak. Aynı zamanda bir yabancı Türkmen yönetmenimize de ödül vereceğiz. Bu sene ilk defa emek ödülleri veriyoruz. Emek ödülümüzü yapımcı ve yönetmen Necip Sarıcı’ya vereceğiz. Bir de Sadi Çilingir birde Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi STV kurucusu Prof. Dr. Sami Şekeroğlu.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.