‘Makine kiralama’   hızla büyüyecek

‘Makine kiralama’ hızla büyüyecek

“Makine ve Ekipman Kiralama Pazar Analizi Raporu”na göre küresel piyasalarda “kiralama sektörü” gelecek 15 yıl içinde yüzde 50 büyüyecek.

Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği, İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER), Makine İhracatçılar Birliği (MAİB) ve Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED) iş birliğiyle hazırlanan “Makine ve Ekipman Kiralama Pazar Analizi Raporu”na göre küresel piyasalarda “kiralama sektörü” gelecek 15 yıl içinde yüzde 50 büyüyecek.

Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nden (İMDER) yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin iş, inşaat ve istif makineleri sektörü, pazar büyüklüğü dünya genelinde yaklaşık 120 milyar dolara ulaşan ve gelecek 15 yıl içinde yüzde 50 büyümesi öngörülen makine ve ekipman kiralama pazarının etkili oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor. 2021 itibarıyla küresel iş ve endüstriyel makine-ekipman pazarında Kuzey Amerika yüzde 38 pay ile ilk sırada yer alırken, Kuzey Amerika’yı yüzde 28 ile Avrupa, yüzde 26 ile Asya Pasifik, yüzde 6 ile Ortadoğu ve Afrika, yüzde 3 ile de Latin Amerika takip ediyor. Asya-Pasifik bölgesi, en yüksek büyüme hızıyla yakın gelecekte pazarın liderliğini ele alabilecek bölge olarak görülüyor.

Türkiye, Avrupa bölgesi kapsamında ele alınırken, Avrupa iş ve endüstriyel makine-ekipman kiralama piyasası, 29,7 milyar dolar ile Kuzey Amerika’dan sonra pazar payı açısından ikinci sırada yer alıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.