Mahşer ve menşer Kudüs’te olacak

Mahşer ve menşer Kudüs’te olacak

‘İslâm’da Bâtıla Benzemenin Hükmü’nü anlatan Hasan Basri Balcı hoca, Allah’ın İsrail’i başımıza belâ kıldığını belirterek Peygamberimizin şu hadisini hatırlattı: “Ahir zamanda mahşer ve menşer Kudüs’te olacak.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki Pazartesi Sohbetleri’nde, ‘İslâm’da bâtıla benzemenin hükmü’ anlatıldı. Konya Merkez İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hasan Basri Balcı, Meram Uluslararası Gençlik Akademisi’nde gerçekleştirilen sohbette “İsrail’e benzediğimiz için Allah İsrail’i bizim başımıza bela kıldı” dedi.

Besmele ile başladığı konuşmasında, besmelenin önemine dikkati çekerek her hayırlı işte besmele ile başlamamız gerektiğini hatırlatan Hasan Basri hoca, şeytanın zürriyetinin de, “Besmelesiz beraberlikten doğan çocuklar” olduğunu söyledi.  İsrail’e benzediğimiz için Allah’ın İsrail’i başımıza bela kıldığını söyleyen Hasan Basri hoca, mevzuya kelime-i şehadet “Lâ ilahe illallah” ile başladı: “Önce sahte bütün ilahları reddediyoruz. Sonra Hakk olan Allahû Teâlâ’ya iman ediyoruz. Öncelikle bâtıla benzemeyeceksin, ona benzemekten uzak duracaksın. Ondan sonra Hakk’ın yaşanması vardır. Efendimiz’in hayatına baktığımız zaman bunu görüyoruz. Benzemenin de kısımları var. Müsbet manada ve öncelikle nebîlere, sıddıklara, şehitlere, salihlere benzemek.” Fatiha suresini hatırlattıktan sonra Bakara suresinde Yahudilerin neden gazaba uğradıklarının anlatıldığını, Âl-i İmran suresinde de hıristiyanların nasıl sapıttıklarından bahsedildiğini belirten Basri hoca, “Aman sakın ha Yahudilere ve hıristiyanlara benzemeyin., onlara meyletmeyin, onların yolundan ve izinden gitmeyin, taklit etmeyin. Taklit ederseniz ne olur? Bugünkü durum olur, bugünkü zilleti yaşarız” dedi. Peygamber Efendimiz’in "Siz sizden öncekileri adım adım, karış karış takip edeceksiniz. Hatta onlardan birisi kertenkele deliğine girse siz de girmeye çalışacaksınız. Bunun üzerine sahabeler soruyor: “Onlar Yahudi ve hıristiyanlar mı?” Efendimiz cevap veriyor: “Başka kim olabilir.” sözünü hatırlatan Basri hoca, Avrupa’dan ve moda altında ne gelirse gelsin bu sağlığa uygun mu, ilme uygun mu, inancıma uygun mu denilmeden kabul gördüğünü belirterek “Siz o Yahudi ve hıristiyanları adım adım takip edeceksiniz. Hatta o kadar ileri gidildi ki, İslam dini bizim ilerlememize mani oluyor denilerek bu ülkede din bile değiştirilmek istendi. Taklidin geldiği nokta” dedi.

“MAHŞER VE MENŞER KUDÜS’TE OLACAK”

Sohbetinde Kudüs’e de değinen Hasan Basri hoca, şunları dile getirdi: “İnancımızı yaşadığımızda Kudüs bizim inancımızın göstergesiydi. Yeryüzünde yapılan ilk yapının Mescid-i Haram, kırk yıl sonra Mescid-i Âksa yapılmıştır. Allah (c.c.) bize Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmamızı emrediyor. Çünkü Peygamber Efendimiz buradan miraca çıktı. Mescid-i Aksa müminlerin başkentidir. Efendimiz, nitekim“Ahir zamanda mahşer ve menşer Kudüs’te olacak” diyor. Yâni amel defterlerinin arzedilmesi ve mahşerin kurulması orada olacak. Bir hadis-i şerifte Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor: “Mescid-i Aksa’da kılınan bir vakit namaz, diğer yerlerde kılınan bin vakit namaz gibidir.” Sohbetin sonunda soruları da cevaplandıran Basri hoca, “Yiğit düştüğü yerden kalkar” diyerek yeni nesle Vatikan’ın fethinin hayallerinin kurdurulması gerektiğini söyledi. Günün anısına Hikmet İlim ve Sabat Derneği’nin teşekkür plaketini, derneğin Genel Sekreteri Mehmet Altuntaş, imam hatipli bir gençle birlikte Hasan Basri Balcı hocaya takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.