Mahmut Hekimoğlu: Sinemanın Her Türlü Kahrını Çektim

Mahmut Hekimoğlu: Sinemanın Her Türlü Kahrını Çektim

Altın Koza Film Festivali için Adana’ya gelen ünlü oyuncu Mahmut Hekimoğlu doğum yeri Kozan’ı da ziyaret etti. Hekimoğlu’na Kozan ziyaretinde Kozanlı yazar Ayça Öztorun da eşlik etti.Ünlü Sanatçı Mahmut Hekimoğlu doğup büyüdüğü...

Altın Koza Film Festivali için Adana’ya gelen ünlü oyuncu Mahmut Hekimoğlu doğum yeri Kozan’ı da ziyaret etti. Hekimoğlu’na Kozan ziyaretinde Kozanlı yazar Ayça Öztorun da eşlik etti.

Ünlü Sanatçı Mahmut Hekimoğlu doğup büyüdüğü Kozan’da çocukluk yıllarının geçtiği Mustafa Kemal Sokak’ta basında rahatsızlığıyla ilgili çıkan haberlere cevap verdi. Hekimoğlu; “Çocukluğumu yaşadığım yerleri gördüm. Çok duygulandım. Çok hoşuma gitti. Gelip gezmem ve görmem çok iyi oldu. Nostalji oluyor insana. 1970 yıllarında Kozan’dan ayrılmıştım. Ben şu sokaklarda dolaşırken bir gün diyordum ki Türk sinemasına imza atacağım diyordum. Allah bana nasip etti. Birçok filme imza attım. Yapımcılık ve oyunculuk yaptım. Sinemanın her türlü kahrını çektim. Kötü kameralar ile çalıştım. Tencere kapağı gibi ışıklarda çalıştık ve filmler yaptık. Gayet güzel filmlere imza attık. Şimdiki teknoloji çok güzel.” dedi.

RAHATSIZLIĞIM İLE İLGİLİ BASINDA KÖTÜ VE KARALAMA HABERLER YER ALDI

Hekimoğlu, “Son çalışmamı TRT’ye yaptım. Sonra 'Çakma Hayatlar' adlı film çektik. Sevgi bağı adında dizi çektim. Sonra ameliyat oldum ve sağlık problemlerim oldu. Bir ameliyat geçirdim. Basında kötü ve karalama haberler yer aldı. Allah’a şükür çok iyiyim ve sağlıklıyım. Tedavim devam ediyor. İmkansız ve karalanacak ve sıkıntı olacak bir hastalığım yok.” şeklinde konuştu.

ADANA DEYİNCE AKLIMA YAZAR, SİNEMA OYUNCUSU, AKTÖR, YÖNETMEN GELİYOR

Hekimoğlu, Adana deyince aklına yazar, sinema oyuncusu, aktör, yönetmen geldiğini belirtip, "Hepsi Adana’dan çıkıyor. Hepsi Adana’dan yetişmiş insanlar. Ayça Hanım da Kozan’da yetişmiş bir yazarımız. Ayça Hanımla görüşüyoruz ve inşallah burada çok güzel bir film çekmeyi düşünüyoruz. Kozan sevimli bir yer. Kozan eski tarihe sahip, eski ve tarihi binaları olan bir yer. Hala evlerimizin tarihi dokusu korunmuş. Altın Koza’nın 21.’si yapılıyor. Hayırlı olsun. Biz dün gece sanatçı olarak ödül aldık. Belediye Başkanımız 35. yaparız inşallah dedi. İnşallah olur. Sinemanın yüzüncü yılını kutluyoruz. Hayırlı olsun. Bugün çok güzel oldu. Senelerdir gelmiyordum değerli yazarımız Ayça Hanım vesile oldu. Kaç senedir niyet ediyordum ama gelemiyordum. Biraz hasret giderdik. Tüm Kozanlıları cani gönülden selamlıyorum.” dedi.

ÖZTORUN: ADANA, KOZAN VE CİVAR İLÇELERİ FİLM PLATOSU GİBİ

Hekimoğlu’na eşlik eden ve son kitabıyla ilgili bilgi veren Kozanlı Yazar Ayça Öztorun da hiç beklemediği şekilde ‘Çiçek Vadisi’nin satışlarının olduğunu aktarıp, "Ama bu bana az geliyor. İkinci baskıyı düşünüyorum. Bunun yanı sıra 'Hepimiz Kardeştik ve Bir Kadın Bin Kadın adlı iki kitap çalışmam daha var. Kozanımızı tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyorum. Adana’da çekilen filmler beni çok mutlu ediyor. Adana, Kozan ve civar ilçeleri film platosu gibi olsun hatta Hollywood gibi olsun istiyorum. İstanbul unutulsun ve Adana olsun istiyorum. Filmler burada çekilsin istiyorum. Sanıyorum o hayalim gerçekleşecek. Çünkü Adana’da çekilen tüm filmler tutuyor. Kozanlıları çok seviyorum. Ben de bir Kozanlıyım ve bu toprakları seviyorum. Yıllar sonra Mahmut Hekimoğlu ile birlikte kendi memleketine beraber geldik. Anneannesi buradaymış ve bu sokaklarda çocukluğu geçmiş." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.